Több előadást lefújtak a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, a DSP szerint nincs koronavírus-gócpont

Betegség miatt lemondta október 20. és november 11. közötti előadásait a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Lapunk értesülései szerint a társulat több tagja megfertőződött koronavírussal, a Kolozs megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szerint nincs koronavírus-gócpont az intézményben.

„Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a november 3-ai Állatfarm, a november 6-ai Macbett, a november 7-ei Rómeó és Júlia és a november 11-ei Nóra című előadások betegség miatt elmaradnak” – közölte honlapján a Kolozsvári Állami Magyar Színház, miután korábban három október végi előadás elmaradását jelentették be. Mint írták, az előadásokra már megvásárolt jegyeket fel lehet használni egy későbbi időpontban, vagy vissza lehet váltani.

A színház igazgatója, Tompa Gábor zsúfolt programjára hivatkozva nem nyilatkozott bővebben a Maszolnak a kialakult helyzetről, így azt sem erősítette meg, hogy az előadásokat koronavírus-fertőzés miatt mondták le, viszont az alkalmazottak átoltottsági arányára vonatkozó kérdésre azt válaszolta: „A színház nem tartja nyilván, hogy ki van beoltva és ki nem. A színház nem sérti meg a személyes adatvédelemre vonatkozó jogokat.”

Tasnádi Szilárd, Kolozs megye prefektusa, a megyei vészhelyzeti bizottság elnöke arról tájékoztatta a Maszolt, hogy a Kolozs megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) nem tartja nyilván koronavírus-gócpontként a Kolozsvári Állami Magyar Színházat.

(Címlapfotó: a Kolozsvári Állami Magyar Színház Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?