Nyugat-afrikai énekesnő lesz a Jazz in the Park egyik fő fellépője

Ha nem csődíthetik Kolozsvárt a Sétatérre, akkor a koncerteket viszik el a város különböző pontjaira a Jazz in the Park fesztivál szervezői. A szeptember 2. és 5. között zajló zenei eseménysorozatra Afrikából, Amerikából és több európai országból is jönnek előadók, közölték hétfőn.

A fő fellépők egyike a nyugat-afrikai Maliból származó Fatoumata Diawara, aki folk, blues, jazz és pop elemeket ötvöz hagyományos afrikai zenével, Kolozsvárra jön az Egyesült Államokból José James dzsessz- és hip-hop énekes, aki feleségével, a zeneszerző-énekes Taalival lép fel, Dominic Miller argentinai-amerikai gitáros, valamint a romániai Fanfare Ciocârlia.Fatoumata Diawara

A háromnapos fesztivál alatt a falumúzeum területén felállított színpadokon a lengyelországi Hania Rani, a svájci Nik Bärtsch, a spanyol Marco Mezquida, az izraeli Ron Minis koncertezik, Romániából pedig a Taraf de Caliu, a Balkan Taksim, a Taraful de Vărbilău, a Sorin Zlat Trio, a Teodor Pop Solo, Bogdan Vaida és a VRTW zenei kiadóhoz tartozó előadók: Dodo, Bully, Puiu, UFe, Karak, Iorga.Fanfare Ciocârlia

Az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) Monostori úti kampuszán is lesz színpad, ahol a romániai Moonlight Breakfast és a magyarországi Mörk koncertje, valamint a lengyelországi Kornelia Binicevicz, illetve a németországi Habibi Funk DJ-szettje hallgatható, a Iulius Parkban pedig elsősorban a hazai jazz-zenekarok kapnak helyet: a Big Dimm a’Band, Luiza Zan, a moldovai Alexandrina Hristov, a Jazzybit, az A-C Leonte, az Arcuș Trio, a Beats Remedy, az Essential Notes és a Rubié Trio.

Jegyek online kaphatóak, július 19-ig a bérletek ára helyszíntől függően 100 és 300, a napijegyek ára 40 és 90 lej között mozog. A belépés 7 éven aluliaknak ingyenes, 7 éven felüli kiskorúaknak pedig nagykorú kíséretében lehetséges. A részvételhez ugyanakkor szükséges lesz az oltási igazolvány, a negatív PCR-teszt, antigén gyorsteszt, vagy a koronavírus-fertőzésen való átesést igazoló dokumentum. A szervezők közleményükben azt ígérik, hogy biztosítják az ingyenes gyorstesztek elvégzését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?