Az eddigi legösszetettebb szebeni színházfesztiválra készülnek a szervezők

Minden eddiginél összetettebb lesz a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztivál (FITS), amely augusztus 20. és 29. között 37 országból több mint 600 kulturális eseményt hoz el Erdélybe, amelyeket személyesen, hibrid formában vagy online lehet majd megnézni, írja a szervezők közleménye alapján az Agerpres.

Az „Együtt építjük a reményt!” jelszóval megszervezett rendezvény programja a színházi előadások mellett tánccal, cirkusszal, filmmel, musicallel, operával, könyvbemutatókkal, konferenciákkal, kiállításokkal, performanszokkal, koncertekkel és utcai előadásokkal egészül ki, a legnevesebb meghívottak között lesz az Israel Galván Company, Charlotte Rampling, a Tokyo Metropolitan Theatre, a Kibbutz Contemporary Dance Company vagy a María Pagés Compańía.

A fesztivál az előadótermeken kívül kevésbé megszokott tereket, templomokat, Nagyszeben központi tereit is belakja, de a nézők lakásait is, hiszen az előadások egy részét élőben közvetítik majd, és lesznek kizárólag online elérhető tartalmak is. A FITS elnöke, Constantin Chiriac hangsúlyozta, hogy a fesztivál 28 évvel ezelőtt nyolc előadással indult, most pedig a nagyon kevés olyan rendezvény közé tartozik a világon, amelyet 2020-ban nem kellett felfüggeszteni, a Digitális Színpad platformon keresztül ugyanis 104 ország 7 millió nézőjét sikerült elérni.

Jegyeket július 22-től lehet váltani a www.sibfest.ro oldalon 20 és 150 lej közötti áron, a szabadtéri előadások azonban ingyenesek lesznek. A zárt térben zajló eseményekre csak oltási igazolvánnyal (ha a második dózis felvételétől már legalább 10 nap eltelt), 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredménnyel, 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt-eredménnyel vagy a korábbi (legalább 15 napja és legfeljebb 90 napja igazolt) koronavírus-fertőzést kimutató orvosi igazolással lehet belépni.

(Címlapfotó: Sebastian Marcovici/FITS)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?