„Most és akkor” – megjelent a Beatles utolsó dala

Közel fél évszázaddal azután, hogy John Lennon 1978-ban papírra vetette az első hangjegyeket elkészült a legendás The Beatles együttes utolsó dala. A Now and Then, azaz Most és akkor című alkotást csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Fotó: thebeatles.com

Ahogyan arról a BBC beszámol róla, a rocktörténelem kultuszegyüttesének mind a négy tagja hozzátett a dalhoz, így az 1980-ban, New Yorkban meggyilkolt Lennon mellett a 2001-ben elhunyt George Harrison, valamint Paul McCartney és Ringo Starr is hallhatóak.

A csütörtök délután, az együttes hivatalos YouTube-csatornáján, valamint az összes nagy streaming-szolgáltató oldalán nyilvánosságra hozott szerelmes dal kezdeti változatát pár éve már nem hivatalos felvételként már lehetett hallani, de McCartney volt az, aki végül tavaly befejezte a stúdiófelvételt Ringo Starral. Harrison gitározik a dalban, ezt a részt még 1995-ben vették fel. Ő egyébként nagyon gyenge hangminőségűnek tartotta a Lennon halála előtt rögzített dal demóját, de a technológia immár lehetővé tette, hogy McCartney-ék befejezzék és a most nyilvánosságra hozott hivatalos stúdiófelvétellel kiteljesedjen a Beatles legendája.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?