Rocktörténet Kolozsváron: beatkorszak szabadegyetemet tartanak a Planetariumban

A rendszerváltás előtti időszak 17 zenei eseményét bemutató tárlat nyílik Kolozsváron Minden az enyém címmel. A Beatkorszak Projekt a 86 felvételből álló kiállítás mellett könyvbemutatókkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Planetarium kávéházba.

A Diósgyőri Popfesztivál fél évszázados jubileumára készült el az erdélyi koncertképeket is bemutató Minden az enyém című fotótárlat. A kiállítást október 24-én, délután fél ötkor nyitja meg Zilahi Csaba rádiós újságíró, majd a tárlat anyagáról Rozsonits Tamás kurátor beszél.

Fotó: Zilahi Csaba Facebook-oldala

A Beatkorszak Projekt kolozsvári programja könyvbemutatókkal folytatódik délután öt órakor. A Látható rockzene, a Volt egyszer sok fesztivál és a Hangok és ütemek 6, valamint Zilahi Csaba Erdélyi MagyaRock című köteteket Bihari Balázs moderálása által ismerheti meg a közönség.

A könyvbemutatók után az este a beatkorszak szabadegyetemmel folytatódik. Rozsonits Tamás Amerikából bejön a zene, Bihari Balázs Kötődés, rajongás, merchandise, Bajnai Zsolt A magyar könnyűzene korszakolása 1989 előtt, valamint Zilahi Csaba Az erdélyi magyar rockzene 1990 előtt című előadásokat hallgathatják meg az érdeklődők. Szó lesz többek közt az 1989 előtti magyar könnyűzenéről, az erdélyi magyar rockzenéről és az amerikai befolyásról is.

A Beatkorszak Szabadegyetem Kolozsváron részletes programja az esemény Facebook-oldalán olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?