Vecsei H. Miklós Cseh Tamás emlékestje a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Füst a szemében – Cseh Tamás 80. című koncertszínházi előadás lesz látható október 27-én, este 7 órától, Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba előadásában a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A darab Cseh Tamás élettörténetét meséli el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, több mint húsz dal kíséretében.

Október 27-én, pénteken este 7 órától Vecsei H. Miklós (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs bandája) és Ratkóczi Huba (QJÚB) előadásában lesz látható a Füst a szemében – Cseh Tamás 80. című koncertszínházi előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében.

Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház

„Cseh Tamás élettörténetét meséljük el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig több, mint 20 dal kíséretében. Nekünk most ez a legfontosabb... Tamás karaktere és emlékezete egyedülálló, mindannyiunk számára közös nevező. Nem is kíséreljük meg az ő előadásmódját interpretálni, arra fókuszálunk, ahogy ő is kéri a Beszélgetőkönyvben, hogy „megszólaljunk, és elmeséljük az ő történetüket...” – vallják az alkotók.

Az előadás Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegeivel, Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán készült, a szövegkönyvet írta és rendezte Vecsei H. Miklós.A zenei alap Cseh Tamás, Másik János és Novák János munkája.

„…hadd jöjjön a tételmondat: annak az egész időnek, ami Cseh Tamás 2009-es halála óta eltelt, a legfontosabb produkcióját Füst a szemében címmel Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba állította színpadra. […] Cseh Tamás Vecsei H. Miklós hangján szól hozzánk, Bereményi, Csengey és mindenki más pedig Szabó Balázsén. Egyszerre hallunk egy életregényt, látunk egy korrajzot és élvezünk egy emlékezetes koncertet, amelyben az életmű tényleg fontos darabjai csendülnek fel – melyik rövidebben, melyik egészben, melyik csak jelzésképp – de úgy, hogy ezek a dalok visszamenőleg is értelmezik az elhangzottakat – azaz: Cseh Tamás saját szavait. Vecsei H. Miklós – nincs rá kisebb szó – zseniális (nem mintha Szabó Balázs és Ratkóczi Huba nem lenne az)” – írja a produkcióról Balla József.

A Füst a szemében – Cseh Tamás 80. című koncertszínházi előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?