Lepipálta a Bridgertont a Netflix új dél-koreai sorozata

111 millióan nézték műsorra kerülésének első hónapjában a Squid Game (Nyerd meg az életed) című dél-koreai sorozatot a Netflixen. A Bridgertont megelőzve ez minden idők legnépszerűbb sorozatbemutatója, írja a Deadline.com.

A Bridgerton volt a korábbi rekorder, a karácsonyi bemutatója utáni első 28 napban 82 millió háztartásban nézték meg. A Netflix egyébként beleszámol a nézettségbe minden legalább két perces megtekintést bármelyik epizódból.

Az internetes tartalomszolgáltató nemzetközi műsorpolitikáját jól példázza a dél-koreai disztópia, amely 90 országban ugrott a nézettségi lista elejére szeptemberi bemutatója után. A sorozatot több mint 30 nyelvre szinkronizálták és feliratozták. Korábban A nagy pénzrablás (La casa del papel) című spanyol sorozat, a Dark című német széria és a Lupin című francia sorozat is hasonló utat járt be, csak sokkal kisebb léptékben.

A Squid Game egy túlélőjátékról szól, melyben a játékosoknak koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak.

A Netflix 2012-ben mutatta be első saját gyártású sorozatát, majd négy évvel később agresszív nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Jelenleg több mint 200 országban elérhető, 209 millió előfizetője van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?