Roald Dahl-univerzumot épít a Netflix

A Netflix eddigi történetének legnagyobb szerzői jogokkal kapcsolatos üzletét ütötte nyélbe azzal, hogy felvásárolta Roald Dahl brit író hagyatékát adminisztráló céget. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a számos gyermekirodalmi klasszikus feldolgozási lehetőségét biztosító beszerzés mennyibe került.

A streamingcsatorna már 2018-ban bejelentette, hogy Dahl egyik klasszikusából, a Charlie és a csokigyárból sorozatot rendel az Oscar-díjas Taika Waititi rendezésében, illetve a Matildát és A barátságos óriást is feldolgozza animációban. A Roald Dahl Story Company felvásárlásával most teljes Roald Dahl-univerzumot fejleszt a Netflix, amelynek animációs és élőszereplős filmek, játékok, színházi produkciók és más termékek is részei lesznek.

Az összeget, amelyet a Netflix a Roald Dahl Story Company-ért kifizet, nagyrészt egy gyermekjóléti, gyűlölet- és rasszizmus-ellenes kampányokat felkaroló jótékonysági alapítvány elindítására használják fel.

Roald Dahl könyveit 63 nyelvre fordították le és világszerte több mint 300 millió példányban adták el. Közülük többet már megfilmesítettek, nagy sikert aratott az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár (Willy Wonka and the Chocolate Factory) Gene Wilderrel a főszerepben, a 2005-ös Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory) Johnny Deppel vagy a 2009-es Fantasztikus róka úr (Fantastic Mr. Fox).

(Címlapkép: Pexels.com)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?