Spielberg cége és a Netflix szorosabbra vonja az együttműködést

Évente több új játékfilmet gyárt a Netflixnek Steven Spielberg cége, az Amblin Partners egy új megállapodás értelmében, írja a Variety. Az internetes tartalomszolgáltató ezzel az egyik leghíresebb Oscar-díjas hollywoodi rendezőt nyerte meg magának az egyre erősödő streamingversenyben.

A lépés azért meglepő az amerikai szaklap szerint, mert 2019-ben még arról cikkezett a sajtó, hogy Spielberg a hagyományos moziélmény támogatója, és nem szeretné, ha a Netflixen bemutatott filmek az Oscar-mezőnyben labdába rúgnának (abban az évben nyert Alfonso Cuaron Roma című Netflix-filmje három Oscar-díjat). Spielberg később azonban a The New York Times-nak azt mondta, a nagy történetekhez mindenkinek hozzáférése kellene legyen, akár nagyvásznon, akár képernyőn.

Az új megállapodás értelmében az Amblin évente legalább két filmet gyárt majd a Netflixnek és elképzelhető, hogy Spielberg maga is rendez ezek közül néhányat. Következő filmje, amely egy önéletrajzi ihletésű felnövés-történet Seth Rogen és Michelle Williams szereplésével, még biztosan nem lesz közöttük, ez ugyanis a Universal stúdió gyártásában készül.

Az Amblin a továbbiakban is szorosan együttműködik majd a Universallal, amelynek korábban Spielberg ügyvezetője volt. A rendező a netflixes együttműködést „csodálatos lehetőségnek” nevezte a közönség eléréséhez. Spielberg cége egyébként korábban is együttműködött az internetes tartalomszolgáltatóval, részt vett A chicagói 7-ek tárgyalása (The Trial of the Chicago 7) című, hat Oscar-jelölést begyűjtő Netflix-produkció gyártásában, jelenleg pedig Bradley Cooper Maestro című Leonard Bernstein amerikai karmesterről szóló filmjén dolgoznak együtt.

Amint a Variety rámutat, a Netflix az utóbbi időben több olyan markáns hollywoodi rendezőnek adott teret, akik a kockázatmentesebb szuperhősös filmek irányába mozduló stúdiórendszerben már nem találták meg a számításaikat, ilyen például Spike Lee (Da 5 Bloods), Martin Scorsese (The Irishman) vagy David Fincher, akinek több évre szóló szerződése van a tartalomszolgáltatóval.

(Címlapfotó: Wikipedia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?