Radu Muntean erdélyi faluban játszódó filmjével tér vissza Cannes-ba

Radu Muntean új játékfilmjét is beválogatták a cannes-i filmfesztivállal párhuzamosan zajló Rendezők Kéthete nevű programba, amelyet július 6. és 17. között szerveznek meg, írja az Agerpres.

A film, amelynek forgatókönyvét Radu Muntean, Alexandru Baciu és Răzvan Rădulescu jegyzi, három bukaresti fiatalról szól, akik évente adományokat visznek Erdély elszigetelt, szegény hegyvidékére. A Fehér megyei Havasgáld úttalan utain autózva felvesznek egy öregembert, aki a közeli fafeldolfozóhoz akar eljutni, ahol állítása szerint dolgozik. A gáter azonban elhagyatott, a terepjáró pedig egy erdei árokban ragad, a fiatalok így a szenilis öreggel töltik az éjszakát, próbára téve az empátiáról és nagylelkűségről vallott elveiket.

„Ez a legakciódúsabb filmem, a szó hagyományos és fizikai értelmében. A díszlet – a sötét erdő, a sár, a rozoga házak, az elhagyott gáter, a semmibe vesző völgyek – szinte külön szereplője a filmnek” – nyilatkozta a rendező.

A szereposztás tagjai: Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan és Gabor Bondi. A filmet a Multi Media Est gyártotta az Országos Filmközpont támogatásával.

A hegyi falu nevét viselő film, az Întregalde Radu Muntean hetedik nagyjátékfilmje, és második szereplése a Rendezők Kéthete programjában, amelyben 2008-ban Boogie című filmje is szerepelt. A programban olyan rendezők is szerepeltek korábban, mint Werner Herzog, George Lucas, Martin Scorsese, Nagisa Oshima, Chantal Akerman, Jim Jarmusch, Michael Haneke, Spike Lee, Naomi Kawase, Jean-Pierre and Luc Dardenne, Sofia Coppola, Ruben Östlund, Xavier Dolan, a Safdie testvérek és Chloé Zhao. Muntean Un etaj mai jos című filmjét 2015-ben a cannes-i filmfesztivál Un certain regard szekciójában mutatták be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?