Cannes-ban elmarad a fesztivál, a filmválogatást viszont bemutatják

Több fesztivállal és mozival működik közre a cannes-i filmfesztivál, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradó rendezvény 2020-as válogatását bemutassák, írja a The Guardian.

Thierry Frémaux fesztiváligazgató a Screen folyóiratnak arról beszélt, hogy nehéz elképzelni, hogy 2020-ban fizikai formában meg lehessen szervezni a fesztivált. A szervezők áprilisban még azt nyilatkozták, hogy az eredetileg tervezett májusi időpontról elhalasztják a rendezvényt, ugyanakkor elzárkóztak attól, hogy virtuális formában tartsák meg.

A 2020-as válogatást június elején jelentik be, Frémaux azt már elárulta, hogy Lee új netflixes rendezését, a Da 5 Bloods című filmet, illetve Wes Anderson és Nanni Moretti új filmjeit is bemutatják. A fesztiváligazgató szerint mozieseményeket és más filmfesztiválokkal közös bemutatókat fognak szervezni. Frémaux többek között a torontói, deauville-i, San Sebastián-i, New York-i, busani és velencei fesztiválokat említette, valamint a Lyons-i Lumière fesztivált, amelynek szintén ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?