Öt díjat nyert az Apró mesék a SEE filmfesztiválon

Öt díjat nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan tartott South East European (SEE) filmfesztiválon. A film egyik főszerepét az erdélyi Molnár Levente alakítja.

A második világháború után játszódó magyar film az európai zsűritől megkapta a legjobb film, Szász Attila a legjobb rendező és Kerekes Vica a legjobb színésznő díját, míg az amerikai zsűri Szász Attilának ítélte a rendezői és Köbli Norbertnek a forgatókönyvírói díjat – közölte a Nemzeti Filmintézet szombaton az MTI-vel.

A 11. South East European (SEE) filmfesztivált 15 ország részvételével rendezték meg az elmúlt héten, idén online a párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan. A díjakról nemzetközi szakmai zsűri döntött.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely volt. Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, az alkotás a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába. Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta, nemrég Törökországban és az Egyesült Államokban is rangos díjakat nyert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?