Európai díjat kapott a Román Közszolgálati Televízió temesvári stúdiójának filmje

Először nyerte romániai produkció az Európai Regionális Televíziók Szövetsége (CIRCOM) szervezte fesztivál nagydíját. A Cum am trăit într-o pădure (Hogyan éltem az erdőben) című dokumentumfilmet 23 ország 191 produkciója közül választották ki.

A Román Közszolgálati Televízió temesvári stúdiójának produkciója az Izolați în România (Elszigetelve Romániában) című riportsorozat része, amely az ország eldugott zugaiban, magányosan, nehéz körülmények között élő emberekre hívja fel a figyelmet. A Cum am trăit într-o pădure (Hogyan éltem az erdőben) a nagydíj mellett a társadalmi kisebbségek kategóriát is megnyerte. A film rendezője és producere Dite Dinesz, operatőre Marius Danci, vágója pedig Constantin Buță.

A filmet május 22-én este 9-től sugározza a TVR 1.

Az Európai Regionális Televíziók Szövetségének (CIRCOM) 38 ország 376 tévétársasága tagja, célja a regionális tévécsatornák közötti kapcsolatháló, tartalomcsere fejlesztése, illetve az európai intézményekkel való kapcsolattartás. A Román Közszolgálati Televízió 1993 óta tagja a szervezetnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?