Kölcsey Levente Szünet című filmje nyerte a 28. Alter-Native fődíját

Vasárnap zárult a 28. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Marosvásárhelyen, amelyet a járványhelyzet miatt szabadtéri helyszínen, a nyári színházban szerveztek meg. A zsűri online értékelte a rövidfilmeket, vasárnap este jelentették be, hogy kik nyerték az idei elismeréseket.

Az oszorországi Dina Velikovskaya Kapcsolatok című filmje nyerte a zsűri különdíját, a legjobb diákfilmnek járó különdíjat és az Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman által felajánlott töltőtollat magyarországi alkotás, Almási Zsolt Figyelj már oda! című alkotása nyerte. A legjobb elsőfilmért járó Simó Sándor emlékdíjat a Maros Megyei Madisz felajánlásából, Marosvásárhely város támogatásával a lengyelországi Piotr Milczarek Eső című filmje kapta, a fesztivál legjobb rövidfilmnek járó fődíját Marosvásárhely város felajánlásából pedig a magyarországi Kölcsey Levente Szünet című alkotása nyerte el.

A versenyprogramban 39 alkotás szerepelt. A zsűri tagjai Milos Itic szerbiai filmrendező, filmkritikus, a filmovipreporuke.com alapítója, Tudor Cristian Jurgiu filmrendező, forgatókönyvíró, Kocsis Ágnes Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, Titus Muntean filmrendező, forgatókönyvíró, Tóth Barnabás filmrendező, forgatókönyvíró, színész és filmproducer, a Momentán Társulat alapító tagja és Visky Ábel filmrendező voltak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?