Brazíliában díjazták Molnár Leventét a Máramarosban forgatott film főszerepéért

Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék főszerepéért, írja a produkció közleménye alapján a Filmtett.

Az április végén 11. alkalommal megrendezett filmszemle díjátadóját, csakúgy mint magát a seregszemlét, a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén.Molnár Levente a Hasadékban | Forrás: Pipacs Film

Az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült film egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, a balladák hangulatát megidéző dráma. Az erdélyi származású magyar orvos, Bálint – Molnár Levente alakításában – az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét évvel ezelőtt elhagyott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. Bálint azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt.

A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket. A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak.

Molnár Leventét tavaly két emlékezetes alakításáért - Apró mesék, Foglyok - díjazták a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában a Magyar Filmkritikusok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?