A kolozsvári Visky Ábel filmje nyerte a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált

A legjobb magyar filmnek járó díjat és A megbocsátás birodalma szekció különdíját kapta Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF). A fesztivál szakmai- és közönségdíjait vasárnap este hirdették ki, írja az MTI.

Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje a fogvatartottak által írt mesék világán keresztül ragadja meg a börtönbüntetés miatt szétszakadt családtagok közötti bonyolult kapcsolatot. A filmet korábban a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

A magyar filmek versenyében különdíjat kapott az Anyáim története, Haragonics Sára és Dér Asia filmje, amely március 11-től az HBO Go programján is elérhető.

A megbocsátás birodalma szekcióban a szakmai zsűri díját kapta Mehrdad Oskouei Örök árnyék című filmje, a Szeretet birodalma kategória győztese pedig Sébastien Lifshitz Kislány vagyok (Little Girl) című alkotása lett.

A gonosz birodalma szekció legjobb alkotása David France Isten hozott Csecsenföldön (Welcome to Chechnya) című alkotása lett, amely a csencsenföldi LMBTQ-mozgalom küzdelmeit mutatja be.

A 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon 30 film szállt versenybe. A díjazottak teljes listája az esemény honlapján érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?