Áprilistól bárhová magunkkal vihetjük a Netflix-előfizetésünket

Vasárnap lépett életbe az az új európai uniós szabályozás, amely az online tartalomszolgáltatóknak (film-, televíziós műsor- vagy zenestreaming) kötelezővé teszi, hogy az előfizetőiknek az Európai Unió bármely pontján ugyanazt a szolgáltatást biztosítsák, így utazás vagy ideiglenes külföldön tartózkodás alatt is ugyanazt a tartalmat élvezhetik majd.

Az előfizetésen alapuló online szolgáltatások határokon átívelő hordozhatósága nem csak a fogyasztóknak garantál nagyobb mozgásteret, hanem a tartalomgyártóknak is előnyös, ugyanis nem kell külön licenszet vásárolniuk azokra a területekre, ahová az előfizetőik utaznak.Az új szabályozás szerint például egy romániai Netflix-előfizető ugyanazt a tartalmat nézheti egy másik országban is, mint amit otthon is. Az, hogy elérhető lesz-e számára az úticéljául szolgáló országban közvetített további Netflix-tartalom vagy sem, teljes mértékben a szolgáltatótól függ, ezt nem tiltja a rendelet.

Az Európai Bizottság online tartalomszolgáltatások hordozhatóságáról szóló rendeletéről itt olvasható bővebb információ.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?