A Netflix nem fogja jelezni, hogy a brit királyi családról szóló sorozat csupán fikció

A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona (The Crown) című nagy sikerű sorozata csupán fikció – írta a deadline.com filmes portál. A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció.

„Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.A Netflix nem teljesíti a kérést. „A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a deadline.com-nak.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat „a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

Kapcsolódók

Kimaradt?