Hogyan maxoljunk ki Egyfesztivált a Gyergyói-medencében – I. rész: Az indulás (X)

Start. Kiszabadultunk, felszabadultunk, szomjazunk egy jó koncertre, kultúrára, emberekre – na meg egy hűsítő italra a fenyvesek ölelésében. Kereket oldanánk, letépnénk a láncot magunkról és egyéb szólások, amik arra utalnak, hogy fesztiváloznánk már egy jót. Berobban az Egyfeszt, szétsüvíti a jobbnál jobb headline-okat. Mi pedig menni akarunk. Na de hogyan tovább?

1. Keress egy vagány szállást, mihamarabb!

Gyergyószentmiklós nagyságát nem területben szokás mérni, hanem sok minden másban, így nagy valószínűséggel hamar el fognak fogyni a szállások, így jó, ha mihamarabb megtalálod a számodra megfelelő helyet. A szobaárak átlagban 100 és 250 RON között mozognak, igényektől függően. 

Tipp: Keress magadnak egy nagyobb társaságot, és béreljetek ki egy teljes házat. Kényelmesebb is, költséghatékonyabb is.

2. Tanulmányozd a programot!

Az Egyfeszt weboldalán kategóriák szerint kereshetsz, napokra bontva, vagy akár címszavakra is rákereshetsz. De érdemes a teljes programkínálatot végigböngészni, hiszen lehet, hogy olyan finomságokra is rátalálhatsz, ami eszedbe sem jutott volna. Ez egy ilyen fesztivál. 

A fesztivál nem csak Gyergyószentmiklós területén zajlik, ezért fontos, hogy térkép is rendelkezésedre áll majd ahhoz, hogy mindenhova eljuss, még időben. 

Olvasd el jól a szabályzatot. Vagy legalább fuss át rajta, hiszen sosem tudhatod mikor veszed hasznát.

3. Étkezés a fesztiválon

A városban, vagy a környező falvakban számos vendéglő és pub várja az éhes szájakat, ami valószínűleg nagycsaládosan zsebbarátabb, ha egy teljes, három fogásos ebédről van szó, mint a fesztiválkaja. Egy napi menüért átlagosan 20-35 lejt kell fizetni Gyergyószentmiklóson és környékén. Az Egyfeszt viszont kulináris élvezetekben is magasra tette a lécet, előtérbe helyezve a helyi ízeket, aromákat. Aki hagyományosra vágyik egy kis műsorral körítve, vagy szeretné hírességek társaságában elkölteni az ebédet, semmiképp se hagyja ki a Gasztró utcát és vásárt. 

Tipp: Vannak olyan szállások, ahol a főzés is lehetséges. Ha többen vagytok, és nagyon költséghatékonyan szeretnétek megoldani az étkezést, akkor nevezzetek ki mindennapra egy szakácsot, és hajrá. Főzni bárki tud.

4. Érezd jól magad!

Végre megmozdul valami tényleg különleges és jelentős Székelyföld szívében, és ennek szem- és fültanúja lehetsz. Élvezd hát ki, és légy te is oka a második kiadásnak!

5. Néhány hasznos link

A fesztivál honlapja, ahol a programot, infókat és jegyeket is találsz: www.egyfeszt.ro

Emellett követheted a híreket Facebookon, Instagramon és Tik Tokon is. Jer! Jó?

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?