5 ok, amiért ott kell lenned az Egyfeszten (X)

A Gyergyói-medence első összművészeti fesztiválja 800 programmal, 50 helyszínnel és káprázatos fellépőkkel kívánja szélesre tárni a gyergyói kapukat, és megmutatni mindent, ami odabent van. Nézzünk néhány okot, amiért kár lenne lemaradni erről a nagyszerű eseményről. 

1. Mert nem csak zenei fesztivál

Bár valóban hívogató nevek ragyognak a plakátokon (Bagossy Brothers Company, Goran Bregović, Kiscsillag, Csík zenekar, Boban Marković, Zenevonat az LGT sztárjaival és Charlieval, Muzsikás, stb.), az Egyfeszt hatalmas hangsúlyt fektet a kísérő programokra, és arra, hogy ne csupán szórakoztató, de nevelő is legyen a rendezvény. Mit is jelent ez a nevelő jelleg, amit oly sokszor hallunk, mint hiánycikk, az erdélyi rendezvényekkel kapcsolatban? Azt, hogy nem csak meglévő igényeket szolgál ki, kézenfekvő eszközökkel, hanem igyekszik igényt teremteni, és lehetőséget az értelmes szórakozásra. Ezért a sok tematikus udvar, a sok kísérő rendezvény, amellyel tényleg behálózzák a teljes medencét, hiszen a településeken túl, még a Súgó-barlangban és a Gyilkos-tónál is lesznek programok.

2. Mert a szórakozáson túl, tanulhatsz, találkozhatsz, beszélgethetsz, lazulhatsz

A zenei programok mellett folyamatos lesz a pörgés az udvarokon, így bármikor belebotolhatsz egy kerekasztal beszélgetésbe, workshopba, könyvbemutatóba, kiállítás megnyitóba, előadásba, bórkóstolóba, gasztronómiai eseménybe vagy színházi előadásba. Nehezek a felsorolások, mert lehetetlen őket a teljesség igényével írni. A lényeg, hogy számtalan értelmes, hasznos és értékes program közül válogathatsz az Egyfeszten.

3. Mert megismerheted a környéket

Fiákeres lófrálás a városban?! Milyen zseniális ötlet! De ugyanilyen klassz ötlet a szervezők részéről, az, hogy a kulturális, zenei és hagyományos programok mellett hangot kap a turizmus is, ami által ténylegesen megismerheted a környéket, és az ott élő embereket, szokásaikkal és hatalmas szívükkel együtt. Hogyha adrenalinra vágysz, még azt is megtalálod, csak a zöld színű programokat kell keresni a honlapon.

4. Mert ennyi klassz dolgot egy helyen még nem tapasztaltál

Hogyha jobban belegondolunk a fesztivál belépőd egyben könyvvásár belépő, zenei fesztivál belépő, színházi fesztivál belépő, zenei workshop belépő, táncháztalyálkozó belépő, képzőművészeti biennálé belépő, gasztró fesztivál belépő, altér fesztivál belépő és jazzfesztivál belépő egyben. Jobban belegondoltál?

5. Mert kellesz hozzá, hogy teljessé válhasson

Az igazán klassz dolgokhoz te magad is kellesz, így az Egyfeszten is a legfontosabb pontja a programoknak, te magad leszel. Veled és általad lesz teljes ez a fesztivál. Mert igyekeztek a szervezők olyan felhozatalt megálmodni, ami nem áll meg a szórakoztatás kényelmes küszöbén, hanem annál sokkal bátrabb. Ehhez viszont szükséges a látogatók nyitottsága is. Így lesz teljes az Egyfeszt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?