Összeállt a gyergyói Egyfeszt programja, elkezdődött a jegyárusítás

Közel 800 programpontot kínál a Gyergyói-medence több mint 50 helyszínén az Egyfeszt összművészeti fesztivál. A július 29. és augusztus 1. között megszervezett eseményre több kategóriájú jegyet lehet váltani, derül ki a szervezők csütörtöki közleményéből.

A fesztivál programja kategóriákra, helyszínekre, illetve napra lebontva böngészhető a honlapon, ahol elérhető egy térkép is, amely pontos koordinátákkal ellátva segít eljutni a fesztiválozónak az adott helyszínekhez.

A fesztivál teljes időtartamára és minden helyszínére szóló, a nagyszínpadi koncerteken kívül minden eseményre érvényes jegy ára 50 lej. Az egy napra és minden helyszínre szóló, a nagyszínpadi koncerteken kívül minden eseményre használható jegy 20 lejbe kerül, a nagyszínpadi koncertekre szóló napijegy pedig 30 lej. Kedvezményesen léphetnek be a Gyergyói-medencében élők és a gyerekek (25 lej, a nagyszínpadi koncerteken kívül mindenre érvényes), a 6 éven aluliaknak pedig ingyenes a belépés. 

A fesztiválon fellép többek között a Bagossy Brothers Company, Goran Bregović, Boban Marković és fia, Marko Básits Brankával kiegészülve, a Csík Zenekar, a Hooligans, a Kiscsillag, és jön a Zenevonat az LGT sztárjaival, valamint Charlieval. 

A zenei kínálat mellett plakát- és fotókiállítás, divat-újrahasznosítás, izgalmas irodalmi kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók, táncházak, színházi előadások várják az érdeklődőket, és fontos eleme a fesztiválnak a hagyományos kultúra népszerűsítése is, vásárok, előadások, programok formájában. Míg a Színház- és könyvudvaron Lovasit és Grecsót hallhatja a közönség, addig a Jazzudvaron a jazz legkiválóbb előadói, köztük David Yengibariant vagy Cserey Csaba lép fel, miközben a Muzsikás és a Csík zenekar húzza a talpalávalót a Folkudvarban, Szalonna kíséretében. 

A fesztiválkavalkád mellett a Gyergyói-medence lehetőséget ad a természetközeli felfrissülésre is, az érdeklődők többféle vezetett túrán vehetnek majd részt, elmerülhetnek a borszéki ásványvizes medencékben, esztenára látogathatnak, megismerkedhetnek a gyógynövényekkel. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, mint írják, a felnőtt programok szinte mindegyikének van számukra kitalált változata is: a kisebbek táncházba mehetnek, bábszínházat nézhetnek, és koncerteken is csápolhatnak majd, ezenkívül több típusú foglalkozáson, játékban vehetnek majd részt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?