Zanzibárba költözik egy romániai zenei fesztivál

A Sunwaves fesztivált a későbbiekben ismét a Fekete-tenger partján szerveznék meg.

A korábbiaknál sokkal egzotikusabb helyszínen, Zanzibárban kerül sor az idei első Sunwaves fesztiválra, június 17. és 21. között. Az elektronikus zene rajongóinak szóló eseményt első alkalommal 2007. május 1-én rendezték meg a Fekete-tenger partján. Azóta további 25 alkalommal tartották meg a fesztivált, évente kétszer, májusban, illetve augusztusban. A helyszín minden alkalommal a Mamaia és Năvodari közti partszakasz volt.

A szervezők a hazai járványügyi korlátozások miatt döntöttek a trópusi helyszín mellett. „Jelenleg nem egyértelmű, hogyan halad majd az oltási kampány a nyár folyamán, az pedig, hogy akár két színpaddal meg tudjuk rendezni a fesztivált négy helyett, ahogy szoktuk, nagyban függ a korlátozások enyhítésétől. Világos kommunikációt várunk a hatóságoktól és megoldásokat, hogy idehaza is megszervezhessük a fesztivált” – nyilatkozták a Sunwaves szervezői.

Tájékoztatásuk szerint elővételben 2 ezer bérletet adtak el az ötnapos eseményre. Első körben 169 dollárért értékesítették a belépőket, majd 189 dollárért, jelenleg pedig 209 dollár egy bérlet ára. A fesztivál szervezői együttműködési szerződést kötöttek az egyik legnagyobb hazai utazási irodával, a Christian Tourral, amely charterjáratokkal szállítja majd a helyszínre a Romániából induló fesztiválozókat.

A szervezők arra számítanak, hogy a helyszínen naponta 1 000 – 1 500 napi jegyet fognak még értékesíteni. A korábbi években a tavaszi Sunwaves körülbelül 20 ezer résztvevőt vonzott, míg az augusztusi 15 ezret.

Zanzibár egy sziget az Indiai-óceánban, a kelet-afrikai Tanzánia része. Fő bevételi forrása az idegenforgalom, évente közel 400 ezer turista keresi fel.

(Nyitókép: Facebook/Sunwaves)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?