banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Ismét elmaradnak a Szent György Napok, de lesz városnapi áldás és átadják a Pro Urbe díjakat

A koronavírus-járvány miatt 2021-ben is elmarad a Szent György Napok, amely általában elindítja a fesztiválszezont. A sepsiszentgyörgyi városnapokat tavaly a lezárás miatt kellett lefújni, idén pedig a város több mint 4 ezrelékes fertőzöttségi mutatója miatt nem lehet eseményeket szervezni.

A városháza emlékeztet, hogy április 24-én kezdődött volna Sepsiszentgyörgy legnagyobb közösségi ünnepe, a Szent György Napok, amiből idén a Pro Urbe-díj átadását, egy városnapi áldást és egy zongorahangversenyt szerveznek meg.

Április 24-én, szombaton 16 órától a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király katolikus templomban Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A hagyományokhoz híven 1997 óta a Szent György Napok keretében osztják ki Pro Urbe-díjat azok számára, akik a várost és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint önzetlenül szolgálták. Mint arról beszámoltunk, idén a Pro Urbe díjat Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója érdemelte ki.Pro Urbe-díj

Az eseményen klasszikus művek csendülnek fel a Plugor Sándor Művészeti Líceum egykori diákjainak előadásában, Szőcs Botond zongorán, Péter Ervin fuvolán, Csoma Attila tubán és Grosar Paul trombitán játszik.

Szőcs Botond zongorista rövid idő alatt meggyőzte a zenei világot tehetségéről, hazánkban és határon túl is egyaránt bizonyított, számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol tíz első helyezést ért el. Elsőéves doktorandusz hallgató a Brassói Transilvania Egyetem zongora szakán, prof. dr. Stela Dragulin vezetésével. Számos koncertet tartott a világ különböző koncerttermeiben. Péter Ervin 2017 óta a brassói Gheorghe Dima Filharmónia fuvolása, számos zenei eseményen szerepelt mint szólista kamarazene- és zenekari tag, külföldön és belföldön egyaránt. Csoma Attila tubán játszik, emellett pedig harmonikán, zongorán, gitáron és trombitán. Grosar Paul a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Zene és Színház karán doktorandusz, a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar trombitása.

Az idei városnapi eseményen legtöbb 150 személy vehet részt, a belépés meghívóval lehetséges, melyet a Városi Jegyirodában lehet díjmentesen igényelni szerdán és csütörtökön 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között. Egy személy legtöbb két meghívót igényelhet.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?