Sepsiszentgyörgyön az önkormányzat felvásárolja a roncsautókat

A sepsiszentgyörgyi lakosok megszabadulhatnak régi autóiktól miután az önkormányzat idén 1 millió lejt különített el a saját „roncsautó” programjának finanszírozására.

Fotó: AgerpresAz ”értéket adunk a roncsautódnak!” program célja, hogy a legtöbb esetben közterületen tartott, és koruknál fogva környezetszennyező roncsautók helye felszabaduljon, fiatalodjon az autópark a városban és ezáltal csökkenjen a környezetszennyezés. A program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre. A kérelmezőnek nem lehet tartozása az önkormányzat felé és vállalnia kell, hogy a következő 3 évben nem vásárol 5 évnél régebbi autót. A leadott személygépkocsinak tartalmaznia kell az alapvető alkatrészeket, például a motort, a sebességváltót, a karosszériát, az alvázat stb. tehát nem lehet egy csak gépkocsira alig emlékeztető vasdarab. 

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat azoknak a magán és jogi személyeknek kíván segíteni, akik megszabadulnának a régi, nem használt gépjárműveiktől, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak, így az országos Roncsautó-programban sem fognak részt venni.

Antal Árpád polgármester elmondta: több évesre tervezik a saját roncsautó programot, idén erre a célra 1 millió lejt különítettek el, de amennyiben a jelentkezések száma kimeríti az elkülönített keretösszeget, az önkormányzat kiegészíti azt, így mindenkinek elegendő pénz és idő jut a pályázati dokumentáció előkészítésére. Tekintettel a program iránt való nagy érdeklődésre, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy a torlódás elkerülése végett nem szükséges mindenkinek egyszerre leadnia a szükséges dokumentációt, hiszen a programra egész évben lehet jelentkezni. Sepsiszentgyörgyön mintegy 22 000 autó van forgalomba íratva, ezeknek több mint fele, azaz több mint 11 000 tíz évnél idősebb.

A magán vagy jogi személyek a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában, valamint a hivatal www.sepsi.ro honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba. A szükséges dokumentumok listája, a programban résztvevő természetes és jogi személyekre vonatkozó kritériumok és további részletek IDE kattintva találhatók.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?