Közösségi nagytakarításra hívnak Sepsiszentgyörgyön a Föld napja alkalmából

Tavaszi nagytakarításra és a zöldövezetek szépítésére hívja a város lakóit a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

A mi városunk, a mi felelősségünk elnevezésű programsorozat részeként az április 22-i Föld napja akcióhoz csatlakozva a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azzal a kéréssel fordul a lakókhoz, hogy csütörtöktől vasárnapig fordítsanak nagyobb figyelmet a környezetükre, és gyűjtsék össze a szemetet, metsszék meg a fákat, ültessenek virágokat, gereblyézzék össze az elszáradt leveleket, javítsák meg a kerítéseket a lakónegyedi zöldövezetekben. A sepsiszentgyörgyi magánházak lakóit arra kérik: takarítsák ki a házuk előtti sáncot és nyírják le a füvet.

Az önkormányzatnak alárendelt Tega köztisztasági vállalat a 0267–310123-as és a 0733–009776-os telefonszámokon való előzetes egyeztetés alapján a közösségi akció ideje alatt szemeteszsákokat biztosít és ingyenesen elszállítja a takarítás során összegyűlt hulladékot.

Fotó: Vargyasi Levente

Emlékeztetnek rá, hogy 9 éve minden tavasszal támogatják a lakónegyedi zöldövezetek karbantartását, különböző virágok, cserjék, élő sövény, termőföld, fűmag, kerítés és pad is igényelhető legtöbb 1500 lej értékben, az igényelt összeg 80 százalékát az önkormányzat biztosítja. Az elmúlt években Virágos Sepsiszentgyörgy néven indított zöldövezeti szépségversenyt az önkormányzat három kategóriában, legszebb zöldövezet, erkély és kapu eleje. A megmérettetésre tavaly összesen 66-an jelentkeztek. 2019-ben Sepsiszentgyörgy nyerte a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt a határon túli települések kategóriában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Április 22-e a Föld napja, amikor a világ minden országában különböző programok révén hívják fel a figyelmet a természet és a környezet megóvására. Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Városi Kertészet révén egész évben figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek karbantartására. A kertészet dolgozói egész évben takarítják és gondozzák a város területén található összes közterületet, parkot, rendszeresen metszik az ott található fákat, különböző virágokat nevelnek a város tulajdonában lévő virágházban, és karbantartják a szökőkutakat és a játszótereket.

Kapcsolódók

Kimaradt?