banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Egy év kihagyás után ismét közösen takarítják meg a Maros-partot

A Föld napja alkalmából a Marosvásárhelyi Rádió partnereivel közösen idén is megszervezi Maros parti takarítóakcióját. A járványügyi előírásokat tiszteletben tartva, idén a Hét fák és a szentkirályi gát közötti szakaszon tisztítják meg a folyó mindkét partját – közölte a rádió.

A zsúfoltság elkerülése érdekében, az esemény szombaton több munkaponton reggel 10-től délután 4 óráig tart. A kitakarítandó partszakasz Marosszentgyörgy, Marosszentanna, Marosszentkirály és Marosvásárhely területét érinti.

A környezettudatosságra való nevelés régi vesszőparipája a Marosvásárhelyi Rádiónak – jegyzik meg. Abban bíznak, hogy 2021 Maros megyében áttörést hoz a hulladékgazdálkodás terén, és végre valós lesz szelektív hulladékgyűjtés. Ennek érdekében az idei takarító akciókban szelektíven gyűjtik a szemetet.

Az elmúlt években több száz tonna szemetet szedtek fel a Maros partjáról, azonban nem csupán a folyópart kitakarítása a cél, hanem a probléma tudatosítása, a cselekvésre való ösztönzés és a környezettudatos életre való nevelés – teszik hozzá.

Szombaton a ezeken a munkapontokon lehet zsákokat, kesztyűket igényelni. További információkat a Marosvásárhelyi Rádió Facebook-oldalán vagy az esemény leírásában találhatnak az érdeklődők.

(Címlapkép: Marosvásárhelyi Rádió - Facebook)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?