Nagy az érdeklődés a sepsiszentgyörgyi roncsautóprogram iránt

Kevesebb mint egy héttel a sepsiszentgyörgyi önkormányzat saját roncsautóprogramjának meghirdetése után már 114 személy adott le kérést, hogy szeretné eladni a városnak a régi járművét.

Antal Árpád polgármester szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a város idei költségvetésében erre a célra rendelkezésre álló összeg egyharmadára pár nap alatt megfogalmazódott az igény, s várhatóan sok parkolóhely fog felszabadulni, illetve csökken a légszennyezés a városban.

Mint arról beszámoltunk a sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén 1 millió lejt szán a saját roncsprogramjának finanszírozására, ami 333 régi autó felvásárlására elegendő. A polgármester ugyanakkor azt is leszögezte, hogy több évesre tervezik a roncsautóprogramot, ám ha idén nagy lesz az érdeklődés, ki fogják egészíteni a rendelkezésre álló pénzkeretet. A polgármester arra is kéri az érdeklődőket, hogy a torlódás elkerülése végett ne rohanják meg sokan egy időben a városháza ügyfélszolgálati irodáját, hiszen egész évben lehet jelentkezni a roncsprogramra, aminek pénzkeretét szükség esetén kiegészítik.

Mint arról beszámoltunk az Értéket adunk a roncsautódnak! nevű program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi három évben a kérelmező nevén szerepeltek, 3000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre. A kérelmezőnek nem lehet tartozása az önkormányzat felé, és vállalnia kell, hogy a következő 3 évben nem vásárol 5 évnél öregebb járgányt. A leadott személygépkocsinak tartalmaznia kell az alapvető alkatrészeket, például a motort, a sebességváltót, a karosszériát, az alvázat stb., tehát nem lehet egy csak „gépkocsira alig emlékeztető vasdarab”.Roncsautó a helyi ócskavastelepen | A szerző felvétele

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat azoknak a magán- és jogi személyeknek kíván segíteni, akik/amelyek megszabadulnának a régi, nem használt gépjárműveiktől, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak, így az országos roncsautó-programban sem fognak részt venni. Sepsiszentgyörgyön mintegy 22 ezer autó van forgalomba íratva, ezeknek több mint fele, azaz több mint 11 ezer tíz évnél idősebb.

A magán- vagy jogi személyek a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában, valamint a hivatal www.sepsi.ro honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?