banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Az utolsó pillanatban elhalasztották a háztartási gépek roncsprogramját

A támadók valószínűleg a programba való online jelentkezés során akartak csalást elkövetni.

December 15-én, kedden délben kellett volna indulnia a háztartási gépek idei roncsprogramjának, azonban pár perccel a kezdés előtt elnapolták. A váratlan döntés oka az volt, hogy a gyanú szerint hackertámadás érte a Környezetvédelmi Alap informatikai rendszerét.

A Környezetvédelmi Alap illetékeseinek gyanúja szerint hackerek csalás szándékával hatoltak be az intézmény informatikai rendszerébe. A roncsprogram indítását meghatározatlan időpontra halasztották, ameddig olyan biztonsági intézkedéseket vezetnek be, amelyek szavatolják, hogy a résztvevők regisztrációja során ne történhessenek visszaélések.

A környezetvédelmi minisztérium, akárcsak tavaly, idén is 40 millió lejt különített el a roncsprogram számára. A korábbi évekhez képest az újdonság az, hogy négy termékkategóriával többet vontak be a programba. Idén a megunt porszívókat, ruhaszárítókat, laptopokat és táblagépeket is újakra lehet cserélni.

A résztvevőknek a Környezetvédelmi Alap honlapján kell jelentkezniük, megadva személyi adataikat, illetve, hogy milyen háztartási gépért igényelnek 200-500 lej értékű, új termék vásárlásakor felhasználható utalványt.

(Nyitókép: playtech.ro)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?