Kiterjesztik a háztartási roncsprogramot a laptopokra és táblagépekre is

Két új kategóriával bővítjük a háztartási gépek roncsprogramját: a táblagépekkel és a laptopokkal – jelentette ki csütörtökön, a miniszteri mandátum átvételekor Mircea Fechet új környezetvédelmi tárcavezető.

Véleménye szerint a járványhelyzet miatt is szükséges ez a bővítés, így a lakosság egy-egy régi számítógép, vagy képernyő beváltásakor utalványt kaphat egy új táblagép vagy laptop beszerzéséhez. Azt azonban nem részletezte, hogy mikor indítják el a programot.

Fechet elmondta még, hogy ez idáig több mint 11 200 romániai iratkozott fel az energiahatékony-lakás programra, amelynek keretében a családok egyenként akár 15 ezer eurós támogatást kaphatnak a lakások energetikai hatékonyságának növelésére, függetlenül attól, hogy hőszigetelésről, hőszigetelő nyílászárók felszereléséről, a régi hőközpontok lecseréléséről, vagy akár a lakás világítási hálózatának felújításáról van szó. Fechet nyomatékosította, hogy igyekeznek minél rövidebb időn belül elbírálni a benyújtott pályázatokat.

Mircea Fechet, az új környezetvédelmi, erdő- és vízügyi miniszter csütörtökön tette le a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. Klaus Iohannis államelnök csütörtökön írta alá a Costel Alexe környezetvédelmi miniszter lemondását jóváhagyó dekrétumot, illetve azt a rendeletet, amellyel a megüresedett tisztségbe kinevezi Mircea Fechetet, aki addig államtitkári tisztséget töltött be a minisztériumban. Alexe azt követően mondott le miniszteri tisztségéről, hogy a szeptember 27-i helyhatósági választásokon a Iaşi Megyei Tanács elnökének választották.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Pexels)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?