banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Hamarosan indul Sepsiszentgyörgy saját roncsautó programja

Az Értéket adunk a roncsautódnak! nevű program célja, hogy csökkenjen a szennyező autók száma és fiatalodjon az autópark, ezért az önkormányzat 3000 lejt kínál a legkevesebb 10 éve Sepsiszentgyörgyön beíratott autókért.

Antal Árpád polgármester rámutatott: a program célja, hogy a régi és szennyező járműveket kivonják a forgalomból, annak érdekében, hogy javuljon a levegő minősége, ugyanakkor hozzájárul a város autóparkjának fiatalításához. Az önkormányzat azoknak a magán és jogi személyeknek kíván segíteni, akik megszabadulnának a régi, nem használt gépjárműveiktől, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak, így az országos Roncsautó-programban sem fognak részt venni.

A programban résztvevők autója legalább 10 éve Sepsiszentgyörgyön kell bejegyezve legyen, a tulajdonosoknak sepsiszentgyörgyi lakóhellyel kell rendelkezniük és legalább 3 évig az autó tulajdonosának kell lenniük. Emellett a pályázó személynek nem lehet tartozása az önkormányzat felé és vállalnia kell, hogy a következő három évben nem vásárol öt évnél régebbi autót. A leadott személygépkocsinak tartalmaznia kell az alapvető alkatrészeket, például a motort, a sebességváltót, a karosszériát, az alvázat stb.

A kéréseket április 1-től folyamatosan lehet leadni a városházán. A programra elkülönített összeg idén egymillió lej, ami 333 személygépkocsi felvásárlását teszi lehetővé. A sepsiszentgyörgyi roncsautó programot több évesre tervezik, így a következő években is lehetőség van megszabadulni a régi járművektől. Sepsiszentgyörgyön mintegy 22 000 autó van forgalomba íratva, ezeknek több mint fele, azaz több mint 11 000 tíz évnél idősebb.

(A címlapkép a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?