Ultimátumot kaptak a leghosszabb erdélyi vasúti alagút építői

Az Apáca-Kaca vasúti pályaszakasz korszerűsítési munkálatainak a 40 százalékát kellett volna már elvégezniük, de még 20 százaléknál sem tartanak.

Felbonthatják az Apáca és Kaca közti vasúti pálya korszerűsítésére vonatkozó szerződést, jelentette be Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter. Ennek az oka az, hogy a kivitelező, a RailWorks konzorcium, nem halad a munkálatokkal. „A türelem igencsak elfogyott. (…) Ha nem tartják a célkitűzéseket, akkor ez van, felmondjuk a szerződést” -  nyilatkozta Grindeanu.A kép illusztráció | Fotó: Facebook/CFR Infrastructura

A Segesvár-Brassó vasútvonal Apáca és Kaca közti szakaszára 2020 szeptemberében írták alá a szerződést. A megbízást a görög Aktor, a francia Alstom és a román Arcada alkotta társulás kapta meg, melynek 2,7 milliárd lejért kellene elvégeznie a munkálatokat.

A szóban forgó pályaszakasz jelenleg 43 km, azonban a modernizálást követően 24 km-re rövidül. A beruházást 2024 novemberére kellene befejezni, amire az esély szinte nulla. Az ütemterv szerint mostanáig a munkálatoknak a 40 százalékát kellett volna elvégezni, azonban a kivitelezők a 20 százalékot sem érték el.

A konzorciumnak 9,626 km teljesen új vasúti pályát kell megépítenie, valamint négy alagutat kell fúrnia. Ezek közül az egyik, az ürmösi, a maga 6,9 kilométerével a leghosszabb romániai vasúti alagút lesz. Az alagutak fúrásához nagykapacitású TBM fúrógépeket fognak használni. Ezeket már tavaly ősszel munkába kellett volna állítani, azonban a mai napig nem érkeztek meg.

A gond nem csupán az, hogy a munkálatok nem haladnak az elvárt ritmusban, hanem az is, hogy időközben megugrottak a költségek, így aztán jelenleg lehetetlen az eredeti költségvetésből megvalósítani a beruházást. A kormány a CEF (Connecting Europe Facility) program keretében szeretné finanszírozni a beruházást, azonban ez megnehezíti a költségvetésnek a jelenlegi árokhoz való igazítását.

A Segesvár-Brassó vasútvonal korszerűsítésének teljes eredeti költségvetése 1,1 milliárd euró volt, amiből a korábbi késlekedések miatt 320 millió eurót már biztosan elveszítettünk, ugyanakkor távolról sem biztos, hogy ez az összeg nem fog tovább nőni.

Kapcsolódók

Kimaradt?