Ezreket kell alkalmaznia a CFR-nek pályakarbantartási és javítási munkálatok elvégzésére

Közel 12 ezer km vasúti pályán kellene munkálatokat végezni, csak ember legyen hozzá és pénz.

Rövid időn belül legkevesebb 3900 embert kell alkalmaznia az állami vasúttársaságnak a legsürgősebb pályakarbantartási és javítási munkálatok elvégzésére, írja az economica.net. Erre azért van szükség, mert a hazai vasúthálózat 61 százalékán javításokat kell végezni, közölte a CFR Infrastructură.Fotó: Facebook/CFR Infrastructura

Az országos vasúthálózat hossza 19 629 km, ebből közel 12 ezer kilométeren kellene javításokat végezni, ha volna kivel. Megközelítőleg 4 ezer dolgozó alkalmazása hatalmas kihívás, mivel az egész gazdaság munkaerőhiánnyal küzd. A CFR cégcsoportnak jelenleg kb. 22 ezer alkalmazottja van, vagyis rövid idő alatt 17-18 százalékkal kellene növelni a létszámot, ami gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

Pedig munka lenne bőven, mivel a 17 694 vasúti híd 53 százaléka szintén felújításra vár, akárcsak a 174 alagút 35 százaléka. A kormány az idei évre 102,547 millió lejt különített el a vasúti infrastruktúra karbantartására és korszerűsítésére, ami nevetségesen kis összeg, a szükségesnek a töredéke. Nagy szerencse, hogy rendelkezésre áll további 728 millió euró az országos helyreállítási terv keretében.

Kapcsolódók

Kimaradt?