Aszfaltot sem tudunk gyártani importált alapanyag nélkül

Románia éves bitumen szükségletének 80 százalékát behozatalból fedezzük.

Tavaly Románia 547 ezer tonna bitument importált 210 millió euró értékben, derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból. Ez egyértelműen mutatja, hogy a nagy infrastrukturális projektek terén visszalépés következett be a korábbi évekhez képest: 2020-ban 664 ezer, 2019-ben pedig 552 ezer tonnát tett ki a bitumen behozatal.Import nélkül nem tudnánk aszfaltozni sem | Fotó: Kolozs Megyei Tanács

A bitumen a kőolaj lepárlása során kinyert anyag, mely fontos alkotóeleme az aszfaltnak. Az országban egyetlen vállalat foglalkozik az útburkolásra használt aszfaltba való bitumen előállításával, a Rompetrol, a Ploiești városában működő Vega finomítóban.

„Jelenleg a Rompetrol Rafinare az egyetlen belföldi bitumen gyártó, mely a körülbelül 700 ezer tonnás belföldi szükségletnek hozzávetőleg a 20 százalékát biztosítja. Az alapanyag fennmaradó részét a térségből (Szerbia, Magyarország, Bulgária) vagy más európai országokból, mint Lengyelország, Ausztria, Olaszország és Törökország importálják” – tájékoztatta a Rompetrol a Ziarul Financiar gazdasági napilapot.

A Rompetrol Rafinare bitumentermelése 2020-ban volt a csúcson, amikor 123 ezer tonnát állítottak elő. Ebből a mennyiségből mintegy 2,5 millió tonna aszfalt készült.

Az elkövetkező pár évben nőni fog az aszfalt, ebből adódóan pedig a bitumen iránti kereslet, legalábbis elméletileg. Az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében 2026-ig közel 450 km autópályát kellene megépítenünk, ezek a beruházások pedig falni fogják az aszfaltot, persze csak akkor, ha megvalósulnak. A szkepszis indokolt, mivel a 2010 és 2020 közti időszakban átlagban mindössze évi 31 km sztrádát sikerült építenünk.

A Rompetrol minden esetre igyekszik lépést tartani a kereslet várható alakulásával, idén azt tervezi, hogy 140 ezer tonna bitument termel, ami abszolút rekordot jelentene.

Nem a bitumen az egyetlen, a közúti infrastruktúra építéséhez használt anyag, melyből Románia tekintélyes mennyiségű importra szorul. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a betonvas, az útjelzések felfestéséhez használt festék, a csövek és a kábelek.

Kapcsolódók

Kimaradt?