Gyomirtásra, tisztításra és tartósításra is felhasználható a savanyú uborka leve

Mi tévő legyen az ember, ha kiürült a befőttes üveg, ám az uborka leve megmaradt? Az Otthonok és megoldások portál összegyűjtötte, mi mindenre használható a savanyú lé: gyomirtásra, trágya helyett, vízkőtelenítésre, réz tisztítására és tartósításra egyaránt alkalmas.

  • Gaz ellen

Az uborka leve képes eltüntetni a gazt: töltse a vizet egy szórófejes flakonba, aminek segítségével fújja be az érintett területet. Az uborkavízben található ecetnek és sónak köszönhetően búcsút inthet a gaznak.

  • Trágya

Egyes virágok a savanyú földet szeretik, amelynek köszönhetően akár gyorsabban is nőhetnek. Ide tartozik például a liliom, a csillagfürt és a kankalin. Utóbbiak földjére nyugodtan önthet néha a savanyú uborka levéből.

  • Vízforraló vízkőtelenítése

Egy vízköves vízforralót a legtöbben ecettel szokták megtisztítani, pedig az uborkalé is tökéletesen megfelel erre a célra. Először szűrje le, majd egyszerűen öntse bele a vízforralóba és hagyja hatni. Ez a trükk más vízköves eszközök esetén is alkalmazható.

Fotó: Pixabay | congerdesign

  • Réz tisztítása

A rézből készült tárgyak egy idő után elszíneződnek, és már nem olyan szépek, mint újkorukban. Az uborkavíz használatával ismét szép csillogóak lesznek ezek. Miután benedvesítette az eszközöket, rövid ideig hagyja hatni az uborkavizet, majd alaposan mossa le.

  • Tartósítás

A savanyú uborka vizének a célja, hogy ízesítse és tartósítsa az ízletes savanyúságot. Az uborkavíz jótékony hatása más élelmiszerek esetén is kihasználható, ha például hagymát, foghagymát vagy főtt tojást szeretne elrakni az ember. Ennek a trükknek köszönhetően tovább állnak el ezek az élelmiszerek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?