Foltos lett a fehér sportcipője? Mutatjuk, hogyan tisztítsa meg

Ha a fehér cipő megkarcolódott, ott a fehér körömlakk; ha viszont foltos lett, legjobb megoldás a fogkeve-meleg víz-folyékony szabban kombináció lehet, írja a cosmopolitan.hu magazin.

  • Ecet

Az ecetes rongy is megfelelő, ha a foltok eltávolítása a cél: áztassa a rongyot az ecetbe, és dörzsölje át vele fehér cipőjét.

  • Kézi mosás

Nem jó megoldás modógépben tisztítani a sportcipőt, mert a dob pörgés közben még akkor is könnyen felsértheti a felületét, ha védőzsákban van. Csakis a kézi tisztítás hozhat megfelelő eredményt.

Melegvíz-folyékony szappan-fogkefe

A melegvíz, a folyékony szappan és a kidobásra ítélt fogkefe a legeredményesebb, ha a tisztítás a cél: Keverje össze egy tálban a vizet a tisztítószerrel, mártsa bele a fogkefét, és nagyon óvatosan d le örzsölje le a makacs szennyeződéseket. A fogkefe sörtéi mindenhová beérnek, még a gumis talprész recéibe is.

Fotó: Pexels | Anna Tarazevich

  • Használjon papírtörlőt

Azért, hogy ne legyenek száradásos foltok a cipőn, tisztítás után érdemes áttörölni egy papírtörlővel – ez főleg azokra érvényes, amiken mondjuk vászonbetét is van. Sőt, a könnyebb száradás érdekében a cipőbe is érdemes papírtörlőt tenni: ha hamarabb szárad, hamarabb is viselhető.

  • Sampon és meleg víz

Az olajfoltok eltávolítására a samponos meleg víz a megoldás, amit szintén fogkefével érdemes végigdörzsölni a cipőn. Akár két-három alkalommal is átsikálható, hogy maradéktalanul lejöjjön róla a folt. Az olajfoltok még makacsabbak: minél tovább húzza a tisztítást, annál nehezebb eltávolítani azokat.

  • Hűvös, sötét helyen való tárolás

A közvetlen napsütésből származó UV-sugarak könnyen kifakíthatják vagy elszínezhetik a cipőt, ezért érdemes egy hűvös, sötét helyen tartani, ha éppen nem viseli.

Kapcsolódók

Kimaradt?