Tamás Sándor: az emberek és az önkormányzatok viselik a kormány fejetlen döntéseinek a következményeit

A háromszéki megyei önkormányzat legutóbbi ülésén 11 határozattervezetet kellett visszavonni.  

Csak kapkodják a fejüket az önkormányzatok a kormány átgondolatlan döntései miatt. „Ember legyen a talpán, aki kiigazodik és mer bármilyen lépést tenni” – jelentette ki Tamás Sándor háromszéki tanácselnök, aki bírálta a kormányt, amely ellehetetleníti az önkormányzatok munkáját azzal, hogy fejetlen döntéseket hoz, majd visszatáncol.Tamás Sándor | Fotó: Kocsis B. János

A háromszéki megyei önkormányzat legutóbbi ülésén 11 olyan határozattervezetet kellett visszavonni a napirendről, amelyek a megyei tanács és hozzá tartozó intézmények átszervezésére vonatkoztak. A kormány ugyanis időközben visszakozott, így az intézmények átszervezése okafogyottá vált. A megyei tanácselnök magyarázata szerint az eredeti elképzelés szerint Háromszéken a Személyi Nyilvántartó Hivatalt vagy a Hegyimentő Közszolgálatot kellett volna felszámolni, mint önálló intézményt.

„Semmilyen szinten nem vették figyelembe a vidék sajátosságait, Bukarestből kilóra mérve hoztak döntést, amellyel jó keményen megakasztják a helyi és megyei önkormányzati munkát, miközben az elburjánzó központi adminisztráció, köszöni szépen, jól elvan. Ugyanez a szemlélet tapasztalható a kisvállalkozókra és civil szervezetekre vonatkozó módosításokban, amelynek mind az emberek isszák meg a levét. Mindannyian láttuk a parlamentben a költségvetési vita alpári szintjét: ez ma a román politika” – fogalmazta meg Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsa csütörtökön költségvetés-kiigazítást is elfogadott: belefoglalta a megye büdzséjébe a gyermekvédelmi és szociális rendszer működtetésére szánt 2,38 millió lejt, mely a kormány tartalékalapjából  érkezett, valamint 740 ezer lejt, amelyet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház kapott a Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződésnek megfelelően.

Kapcsolódók

Kimaradt?