Készülnek a hóeltakarításra a háromszéki útkarbantartók, de bármikor jöhetnek meglepetések

Háromszéken 244 kilométernyi megyei út téli hótalanítására készülnek és egy útszakaszt a téli hónapokban lezárnak az autós forgalom elől, tájékoztatott a megyei önkormányzat.

Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök szerint a megyei utak téli karbantartását idén is a Kovászna megyei Út és Híd Rt.-re bízták, amely az elmúlt évekhez hasonlóan Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Bodzafordulón működtet hótalanítási bázisokat. Amikor az időjárás megköveteli, onnan indítják a gépeket és az útügyi vállalat alkalmazottai minden hajnalban leellenőrzik a megyei utak állapotát, és ahol szükséges, ott megtisztítják az útfelületet, homokot és sókeveréket szórnak rá.

Fotó forrása: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

A Kovászna megyei tanács és az alárendeltségébe tartozó megyei Út és Híd Rt. közti keretszerződés szerint 2022 novembere és 2023 márciusa között közel 244 kilométernyi megyei út karbantartását kell elvégezzék, ennek becsült értéke 8,7 millió lej. Tamás Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a november és március között lezárják az autós forgalom elől a Vadas-tetőn átvezető, 121A jelzésű megyei utat a Kőröspatak és Középajta közötti szakaszon.

A háromszéki hatóságok felkészültek a télre, de meglepetések mindig lehetnek, nyilatkozta Ráduly István. Kovászna megye prefektusa szerint a megyén áthaladó országutak, megyei és községi utak karbantartói és kezelői megvásárolták a télire szükséges csúszásgátló anyagokat. Hozzátette: bármennyire felkészültek is legyenek, egy hóvihar bármikor akadályozhatja a forgalmat.

„Meglepetések bármikor bekövetkezhetnek, egy hóvihar okozhat akadályokat a közlekedésben, de a lényeg, hogy fel legyenek készülve” – fejtette ki a kormánybiztos. Ráduly István szerint az országutakat kezelő vállalat Kovászna megyei kirendeltsége a nyáron több mint félmillió négyzetméteren kaszálta le a füvet, ahol lehetett géppel, ahol nem lehetett, ott kézzel, az utak mentén, a sáncokban, a parkolókban. 115 út menti jelzőtáblát újítottak fel vagy cseréltek ki, 550 helyszínen nyesték vissza az ágakat, hogy a közlekedés biztonsága érdekében javítsák a látási viszonyokat, 2890 folyóméteren tisztították ki a sáncokat és átereszeket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?