Maszol #Fórum Antal Árpáddal: Zászlóháború Háromszéken

Rendhagyó, pénteki Fórumunkon ezúttal Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét kérdezzük a zászlóperek sajátosságairól és az eljárások, illetve a bírósági ítéletek következményeiről. Kövessék az élő beszélgetést Facebook-oldalunkon június 17-én, pénteken 18 órától!

A sepsiszentgyörgyi után a Kovászna megyei zászlót jóváhagyó kormányrendeletet is érvénytelenítette első fokon a Brassói Ítélőtábla. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat megfellebbezte a bírósági ítéletet, közölte korábban Antal Árpád polgármester, és hasonlóképpen tesz Kovászna Megye Tanácsa is, tudatta Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke.

A Maszol #Fórum június 17-én, pénteken 18 órakor kezdődő élő adásában Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével tekintjük át a háromszéki zászlóperek sajátosságait és a bírósági ítéletek következményeit, de azt sem kerüljük el, milyen társadalmi sebeket ejtenek azok a feljelentések és eljárások, amelyek következetesen a székely jelképek ellen szólnak és egyre mélyebb árkot ásnak a romániai magyar és a többségi társadalom közé. A beszélgetést Varga-Mihály Márton moderálja. 

Az adás a Maszol Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján követhető. Az élő beszélgetés idején hozzászólásban várjuk olvasóink véleményét és kérdéseit is!

Kapcsolódók

Kimaradt?