A magyar zászlók miatt korábban büntető Sebastian Cucu lett Kovászna megye PSD-s alprefektusa

A Szociáldemokrata Párt (PSD) által javasolt Sebastian Cucu kerül Kovászna megye megüresedett alprefektusi székébe, miután az USR–PLUS tavaly szeptemberben kilépett a kormánykoalícióból. Cucu korábban prefektusként többször is megbüntette Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a magyar zászló kitűzése miatt. 

A PSD-s Sebastian Cucu neve ismerősen csenghet, ugyanis számos alkalommal beszámoltunk arról, hogy valóságos hadjáratot indított a magyar nemzeti lobogó ellen Sepsiszentgyörgyön és Háromszéken. 2018-ban és rá egy évre is tízezer lejre büntette például Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, mert a március 15-i nemzeti ünnepen a város főterén lévő magyar zászlók mellé nem helyezték el a román nemzeti trikolórt is.

Fotó: Kovács Zsolt

Sebastian Cucu csütörtökön 13 órakor teszi le az esküt videokonferencia keretében, a többi újonnan kinevezett prefektussal és alprefektussal együtt.

Sebastian Cucu jogász, 2002 óta dolgozik a Kovászna megyei kormányképviseleten. 2014 tavaszán alprefektusnak, majd ugyanazon év decemberében prefektusnak nevezték ki. Utóbbi tisztséget 2019-ig töltötte be.

Sebastian Cucu az RMDSZ-es Ráduly István prefektussal és a liberális párti Cosmin Boricean alprefektussal alkot majd egy csapatot. Az USR Kovászna megyei szervezetének elnökét, Dulányi-Balogh Szilárdot az alakulat kormányból való kilépése után menesztették az alprefektusi tisztségből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?