FRISSÍTVE - Tűzvész pusztított Kommandón

Öt lakóház teljesen leégett, háromnak a tetőszerkezete semmisült meg.

Tűz ütött ki Kommandón a kora délelőtti órákban. A lángok a falu Papolc felőli kijáratónál ütötték fel a fejüket.Az összeépített házakon gyorsan terjedtek a lángok | Fotó: Facebook/ISU Covasna

A Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint faluba négy tűzoltóautó érkezett 14 hivatásos- és egy önkéntes tűzoltóval egyetemben Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről és Kovásznáról. A hóviharban a tűzoltók vízsugárral és tűzoltó habbal vették fel a harcot a lángokkal.

A tűzvész egy 600 négyzetméteres területen pusztított, könnyen terjedve tovább az összeépített házakon. Öt lakóház teljesen megsemmisült, háromnak pedig a tetőszerkezete égett le.

A szerencsétlenségnek nincsenek áldozatai. A lángra lobbant házakban 19 személy élt, köztük három kiskorú. Az ISU tájékoztatása szerint két tűzkárosultat a helyi református parókián szállásoltak el, a többieket pedig a rokonaik fogadták be.

Ráduly István prefektus a helyszínen győződött meg róla, hogy este minden károsultnak fedél lesz a feje fölött. "Most szolidaritásra van szükség: nem csak a romokat kell eltakarítani, de takaróval, ruhával, akár pénzzel is segíteni kell azokat, akik pórul jártak" - olvasható a prefektus Facebook-bejegyzésébe. A tűzvész károsultjainak lényegében mindenük odaveszett.

Lángol a tető

TűzoltásAmi megmaradt

Példás megmozdulás

"Az RMDSZ - Háromszéki Területi Szervezete karöltve más helyi szervezetekkel, valamint a Magyar Ifjak Kézdiszékért - MIK, az MKI - Mikes Kelemen Ifjai és számos más ifjúsági szervezet gyorssegélyt juttatott el a károsultaknak. Meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományokat, illetve létfontosságú eszközöket (meleg pokróc, paplan és párna). Köszönjük mindenkinek a segítségét! 
A gyűjtés folytatódik, pénzbeli adományaikat a következő számlaszámokra juttathatják el:
IBAN: RO61 BREL 0005 5082 2335 0100
Revolut: 0758331484
Megjegyzésbe: "Adomány - Kommandó"
A családok számára szükséges tárgyakról listát állítunk össze, amelyet közölni fogunk!" - írja Facebook bejegyzésében az RMDSZ Háromszéki Területi szervezete. 
 

Fotók: Kovászna Megyei Katasztrófaelhárítás (ISU)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?