Harmadik napja ég az aradi szeméttelep

Szombat este óta folyamatosan dolgoznak a hivatásos és önkéntes tűzoltók az aradi szeméttelepen fellobbant lángok eloltásán, de egyelőre csak mérsékelni tudták a tüzet, illetve megakadályozni a tovább terjedését.

A város hőerőműve szomszédságában lévő hulladéktároló szombat este – eddig ismeretlen okokból – kapott lángra, az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) három tűzoltóautóval és több mint tíz tűzoltóval vonult a helyszínre, rajtuk kívül a vállalat tucatnyi alkalmazottja segített a munkában.

George Pleșca százados, az ISU sajtószóvivője szerint kétezer négyzetméteren tomboltak a lángok, amit vasárnapra virradóra részben sikerült megfékezni, de tűzgócok továbbra is maradtak. A vállalat munkatársai erőgépekkel földet hordtak a szeméthegyre, így próbálták meg elfojtani a tüzet.

INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI A MUNICIPIULUI ARAD Incendiu la groapa de gunoi in mun. Arad in zona CET. Intervin 3...

Közzétette: ISU ARAD – 2021. július 31., szombat

A katasztrófavédelem a meteorológiai szolgálattól kért tájékoztatást a várható szélirányról, és a füst útjába eső települések lakóit a mobiltelefonos RO-Alert alkalmazáson keresztül értesítették a várható kellemetlenségről.

A szóvivő vasárnap esti tájékoztatása szerint három-négyszáz négyzetméteren még mindig égett a szeméttelep, ezért egész éjjel 15 hivatásos és 15 önkéntes tűzoltó teljesített szolgálatot a helyszínen. Az éjszakai eső kevés segítséget jelentett a tűzoltóknak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?