banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Közösségi konzultáción mérik fel a háromszékiek elvárásait

A következő hónapokban ötvenezer háromszéki háztartást keresnek fel a kérdezőbiztosok, hogy felmérjék a magyar közösség elvárásait és gondjait. Az RMDSZ háromszéki szervezete által kezdeményezett „Együtt írjuk Háromszék jövőjét” című közösségi konzultáció célja, hogy az önkormányzatok a magyar közösség elvárásaihoz igazíthassák a közpolitikájukat.

„A következő időszakban minden háromszéki háztartásba bekopogunk és minden 16 év feletti személyt megkérdezünk, hogy mi a véleménye olyan fontos kérdésekről, mint az egészségügy fejlesztése, utak, hidak építése, a turizmus újraindításának támogatása, a szociális helyzet. Azt is megkérdezzük, hogy a jövő évben esedékes magyarországi választásokhoz hogyan viszonyulnak a háromszékiek”, nyilatkozta Tamás Sándor. Az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke szerint a kérdőívre adott válaszokat és javaslatokat beépítik megyei és településfejlesztési tervekbe, azok mentén alakítják a háromszéki közösség jövőképét.

Fotó: RMDSZ

Tamás Sándor szerint az a cél, hogy az elkövetkezőkben a konkrét infrastrukturális építkezések mellett a közösségépítéssel is hangsúlyosan foglalkozzanak és szorosabbra fonják a kapcsolatot a közösség tagjaival, hogy együtt írják Háromszék jövőjét.

Elsőként Sepsiszentgyörgyön indult el a közösségi konzultáció, de már zajlik Kézdivásárhelyen és Gelencén is. A következő hat hónapban Kovászna megye minden településén felkeresik a lakókat az önkéntes kérdezőbiztosok. A háromszékieket kitűzővel ellátott önkéntesek keresik fel. Az RMDSZ arra kéri a közösség tagjait, fogadják nyitottsággal őket, legyenek aktív válaszadók és segítsék a konzultációt alapos és őszinte válaszokkal.

Kimaradt?