banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Ráduly István uzoni polgármestert nevesítették háromszéki prefektusnak

Az RMDSZ háromszéki szervezetének Állandó Tanácsa szerda esti ülésén, többségi szavazattal Dr. Ráduly Istvánt, Uzon község polgármesterét nevesítette Kovászna megyei prefektusnak.

A szervezet elnöke, Tamás Sándor rámutatott: az elmúlt években jelentősen megromlott a viszony az önkormányzatok és a prefektúra között, mivel a kormányhivatal a székelységet érő támadások háttérintézménye lett.

„Ráduly István jelölésével a szakmai vonalat szeretnénk visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere, amelynek fő célja nem a gáncsoskodás, hanem az együttműködés és az építkezés”  nyilatkozta Tamás Sándor.

Ráduly István 52 éves, jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, Uzon község polgármestere és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Több mint tíz éve megszerezte a magas rangú köztisztviselői státust, és 2004-ben választották meg először Uzon polgármesterének, azóta számos pályázatot bonyolítottak le a községhez tartozó falvak korszerűsítése érdekében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ráduly István prefektusi nevesítését követően kifejtette: célja, hogy javítson a prefektúra és az önkormányzatok közti viszonyon, növekedjen a dekoncentrált intézmények hatékonysága, amiből nemzetiségtől függetlenül a háromszéki emberek nyerhetnek.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?