Régi-új elnöke van az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek

Ellenjelölt hiányában szinte egyhangúlag szavaztak bizalmat Bíró Barna Botondnak az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete csütörtökön, Farkaslakán tartott tisztújító közgyűlésén. Új ügyvezető elnököt is választott magának a széki szervezet, a tisztséget Sinka Arnold tölti be a jövőben.

Csütörtökön délután Farkaslakán tartotta tisztújító közgyűlését az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezete. Beszámolt az elmúlt négy évben elért eredményekről az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, az Udvarhelyszéki Nőszervezet és a Székelyudvarhelyi RMDSZ városi szervezete, majd a Szabályzatfelügyelő bizottság, a Pénzügyi bizottság és az Etikai és fegyelmező bizottság beszámolói következtek.Fotó: Gönczy Tamás

A tisztújításra delegált 224 küldöttből 190 jelent meg a farkaslaki eseményen, közülük 182-en vettek részt a szavazáson. 176-an igennel szavaztak Bíró Barna Botondra, négyen ellene, két voks pedig érvénytelen volt, így a következő négy évben a régi-új elnök vezeti a széki szervezetet.

„Köszönöm a küldöttgyűlésnek a bizalmat, igyekszem a következő években megszolgálni. Együtt, Udvarhelyszékért!” – fogalmazott Bíró Barna Botond. Az újraválasztott elnök javaslatára új ügyvezető elnököt is választott magának a szervezet, ezt a tisztséget Sinka Arnold megyei tanácsos tölti majd be.

Fotó: Gönczy Tamás

A csütörtöki tisztújító közgyűlésen jelen volt Barti Tihamér, az RMDSZ Gyergyószéki területi elnöke, a Csíki Területi RMDSZ képviseletében Korodi Attila csíkszeredai polgármester, illetve a meghívást az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor is elfogadta. A szövetségi elnök az éppen zajló népszámlálás fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, ez határozza meg, hogy milyen lesz az anyanyelvhasználat és beiskolázás a következő tíz évben. Kelemen Hunor nemcsak Bíró Barna Botondnak, hanem a Székelyudvarhelyi RMDSZ nemrég megválasztott városi elnökének, Antal Lórántnak is gratulált.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?