banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Üzenik a POL-nak, ne szóljon bele a székelyudvarhelyi RMDSZ belügyeibe

A Szabad Emberek Párjának (POL) székelyudvarhelyi frakciója a 2024-es önkormányzati választásokra való felkészülésnél is együttműködne az udvarhelyi RMDSZ-szel, amennyiben az általuk is támogatott jelölt nyeri el a vasárnapi tisztújításon a városi szervezet elnöki tisztségét. Válaszként az RMDSZ székelyudvarhelyi frakciójának vezetője, Berde Zoltán felszólította a POL-osokat, hogy ne szóljanak bele a tulipános szervezet belügyeibe.

Célegyenesbe jutott a Székelyudvarhelyi RMDSZ tisztújításának a kampánya, a négy indulóból, Imre Gábor visszalépésével hárman maradtak versenyben a szervezet elnöki székéért: Antal Lóránt szenátor, Miklós Zoltán múzeumigazgató és Jakab Áron Csaba, a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetségének elnöke.

Bár a jelölésük nyilvánosságra hozatalakor a jelöltek a szervezet teljes megújulását emelték ki a tisztújítás priorításaként, a kampány során az udvarhelyi, udvarhelyszéki politikai paletta régi arcai is feltűntek az RMDSZ berkein belülről és kívülről egyaránt, legtöbb esetben nevesítve is preferáltjukat.Berde Zoltán frakcióvezető és Szakács Tibor önkormányzati képviselő | Fotók: Székelyudvarhelyi RMDSZ (archív)

A Szabad Emberek Pártjának udvarhelyi frakciója ennél továbbment: a hétfőn este közzétett közleményében a harmadik jelöltet meg sem említve, határozottan kijelentette, hogy Antal Lóránt és Miklós Zoltán közül csak utóbbinak tud baráti jobbot nyújtani, győzelme esetén partnerséget kialakítani. Megjegyezték, amennyiben ez sikeres lesz, az együttműködést az önkormányzati választásokra való felkészülésnél is folytatnák.

Az érintett személy, Miklós Zoltán üdvözölte a székelyudvarhelyi POL-frakció nyilatkozatát, azonban az RMDSZ székelyudvarhelyi frakciójának vezetője, Berde Zoltán felszólította a POL-osokat, hogy ne szóljanak bele szervezetük belügyeibe.

„Bár megértem, hogy számotokra nem közömbös, hogy az ellenzéki párt miként épül, ki vezeti, viszont komolytalannak hat, hogy az önkormányzati kampány retorikáját felhasználva már a szomszéd portájára is bekiabáltok. Az elmúlt másfél évben egymást darabolva nem sikerült a várost a fejlődés útjára állítani, a kétharmados többséggel csodát tenni” – írta közösségi oldalán az RMDSZ-es frakcióvezető, kiemelve, hogy több tízmillió lej maradt év végén a városkasszában, a pályázatok nem haladtak, és a beruházásoknak nyoma sincs.

Hozzátette: „Szeretném kikérni magunknak, hogy míg a saját portátokon halmozódnak a sikertelenségek és nem tudtok a szavazók szemébe nézni és kézzelfogható magyarázatot adni a mulasztásaitokra, addig a politikai szakvéleményeteket ne a más udvarán próbáljátok kamatoztatni” – összegzett Berde Zoltán.

Megszólalt az ügyben az RMDSZ-frakció másik tagja, Szakács Tibor, önkormányzati képviselő is. „Másfél évvel ezelőtt a székelyudvarhelyiek arra adtak felhatalmazást nektek, hogy vezessétek ezt a várost. Megkaptatok mindent hozzá, inkluzív az RMDSZ frakció részéről a maximális támogatást. Már ott kimutattátok a fogatok fehérjét, amikor a székelyudvarhelyi emberek nyakába sóztátok az adóemelést. Vártuk a csodát, de az sajnos elmaradt. A tavalyi év költségvetéséből megmaradt 24 millió lej, amit a ti iranyításotok alatt a hivatal nem tudott a városlakók javára fordítani. Most megint el akarjátok hitetni az emberekkel, hogy ezt a városért teszitek?” – üzente POL-os kollégáinak Szakács kifogásolva, hogy a POL azt követően szorgalmazza az RMDSZ-es tisztújításán való részvételt, hogy a 2020-as helyhatósági választásokon arra buzdították az udvarhelyieket, hogy ne szavazzanak az RMDSZ-re. Megköszönte továbbá a mozgósítást és elmondta, hogy ezek után számít a Szabad Emberek Pártjának részvételére is az urnáknál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?