banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A február végi tisztújítás lehet az utolsó vonat Székelyudvarhely számára

Csak akkor lehet hiteles a székelyudvarhelyi RMDSZ megújulása, ha a jövőben olyan embereket tudnak bevonni a szervezetbe, akik korábban semmilyen szerepet nem töltöttek be annak életében. Ez a mondat Antal Lóránt, a tisztújítás előtt álló városi szervezet elnökjelöltjének hétfői sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol bemutatkoztak azok az ismert közéleti személyek is, akik támogatásukról biztosították a Hargita megyei RMDSZ-es szenátort.

Antal Lóránt, a tisztújítás előtt álló székelyudvarhelyi RMDSZ elnökjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján beszélt részletesen indulási szándékának hátteréről.

„Az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete klinikai halálban van, nem működik. Túl sok idő telt már el Székelyudvarhelyen azzal, hogy a dolgok rossz irányba haladtak. Sőt túl sok politikai perpatvar is volt minden politikai pártszervezet oldalán, sajnos annál kevesebb a megvalósítások listáján. Mennyi időt elvesztegetett a város azzal is, hogy a közéletet megfertőzte a mocskolódás. Erre már nincsen több ideje senkinek” – indokolta meg indulását a Hargita megyei RMDSZ-es szenátor. Megjegyezte, hogy a városi szervezetet újjá kell szervezni, közelebb kell vinni az emberekhez, ehhez a munkához pedig csapat kell, olyan emberekre van szükség, akik bátran vállalják a munkát. „Én mindig csapatban gondolkodtam. Ki kell nyitni a szervezet kapuit és be kell engedni minden gondolkodni és tenni tudó és akaró embert, mindenkit, aki akcióra kész” – hangsúlyozta Antal Lóránt.

Fotók: Csedő Attila

A sajtóeseményen ismert közéleti személyek szólaltak fel, támogatásukról biztosítva a városi szervezet elnökjelöltjét

Antal Csilla, a Ficánka napközi igazgatója elmondta, hogy új szemléletmódra van szükség a városi szervezet életében. „Van egy olyan csapat, egy olyan közös koncepció, egy olyan közös kohézió, amely mentén – természetesen rengeteg munkával, kitartással, odaadással, alázattal –, ha együtt elkezdünk dolgozni, akkor eredményt tudunk elérni” – fogalmazott az intézményvezető.

Fazakas Szabolcs, a Legendárium ötletgazdája felszólalásában hangsúlyozta, hogy nem politikusként van jelen, nem állt be az RMDSZ-be, és egyelőre nem is akar foglalkozni a politikával. „Én a turisztikai programokban tudnék tanácsadóként részt venni, tavaly is 100 ezer turistát hoztunk a városnak. Antal Lóránttal szemben úgy érzem, hogy barátként és támogatóként is itt a helyem” – közölte Fazakas.

Nagy György, az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozások Szövetségének (UKKSZ) elnöke elmondta, véleménye szerint Udvarhely kapott még egy lehetőséget arra, hogy egy olyan szervezetet építsen újra, amelyre nagy szüksége van a városnak, mert a település sokkal többet érdemel. „Ha az RMDSZ-nek sikerül egy normális csapatot összerakni, akkor sokkal többen jönnének be a pálya széléről és aktívan részt vennének abban, hogy Udvarhelyt újból el tudjuk helyezni azon a ranglétrán, amelyen eddig is volt a székelyföldi városok között” – mondta az UKKSZ elnöke.

György István, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub elnöke az emelte ki, hogy a sajtóeseményen való részvételét nem tekinti politikai szerepvállalásnak. Ő az összefogásnak a híve, enélkül nincsenek eredmények, ez a magyarázat, hogy kiállt Antal Lóránt mellett. „Büszkén mondhatom, hogy az elmúlt pár évben az asztaliteniszben az egyik történelmi tettet a másik után tettük le az asztalra. Mi a profizmust tettük bele a munkánkba. Sajnos Udvarhelyen nagyon gyakran találkozom a kishitűséggel, a középszerűséggel. Ha kevéssel beérjük, akkor nem tudunk különösebb eredményeket felmutatni, sem a sportban, sem bármi másban” – fogalmazott a szakvezető.

Ferencz Csaba, a Hargita Rali szervezője megjegyezte, hogy barátként érkezett az eseményre. „Jól tudja mindenki rólam, hogy nem politizálok, viszont amikor tettekről van szó, akkor éjt nappallá téve tudok dolgozni, akár csapatban is” – mondta. Megjegyezte: véleménye szerint Antal Lóránt és csapata képes egy olyan változást hozni Székelyudvarhelyen, amely a várost megilleti.

Szakács-Paál István, a Hargita Business Center vezetője abban látja a székelyudvarhelyi RMDSZ megújulását, ha a jövőben olyan embereket tudnak becsalni a szervezetbe, akiknek korábban nem volt semmilyen szerepük az RMDSZ-ben, akikre korábban nem is volt jellemző a politizálás, sőt talán nem is voltak RMDSZ-szimpatizánsok. „Csak így lehet hiteles ez a megújulás, csak így van esélye Székelyudvarhelynek egy erős RMDSZ-vezetéssel előre haladni” – fogalmazott Szakács-Paál.

Antal Lóránt elnökjelölt megemlítette, hogy jelenlévők közül akár a városi szervezet következő polgármesterjelöltje is kikerülhet, természetesen abban az esetben, ha ő nyeri el a szervezet elnöki tisztségét, és amennyiben 2024-es helyhatósági választásokat megelőző polgármesteri előválasztáson is így döntenek a szavazók. „Őszintén gondolom, hogy a mellettem állók között vannak olyanok, akik akár a polgármesteri feladatokat is el tudnák látni, méghozzá jól” – mondta Antal Lóránt. „A február 27-ei tisztújítás egy utolsó vonat is lehet Székelyudvarhely számára, amely azt az utat indítja el, ami 2024-ben oda vezethet, hogy tenni akaró és tenni képes embereket bízzon meg polgármesteri munkával, illetve az önkormányzati munka elvégzésével” – összegzett Antal Lóránt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?