banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Antal Lóránt szenátor is megpályázza a Székelyudvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségét

Videoüzenetben jelezte pénteken Antal Lóránt szenátor, hogy indul az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségéért, ezzel a jelöltek száma négyre emelkedett. A Hargita megyei RMDSZ-es szenátor jövő hétre ígért részletes tájékoztatást szándékának hátteréről.

„Munkára és szolgálatra jelentkezem a székelyudvarhelyi RMDSZ szervezetének elnöki tisztújításán!” – ezzel a mondattal indítja videoüzenetét Antal Lóránt, amelyet pénteken délelőtt tett közzé a közösségi oldalán. 

A jelentkezési időszak január 27-én ért véget, a határidőig összesen négyen jelentkeztek be a városi szervezet elnöki tisztségére. Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács volt elnöke és Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója még tavaly jelezték indulási szándékukat, Jakab Áron Csaba az utolsó napon erősítette meg, hogy ő is megpályázza a tisztséget, egy nappal később, pénteken Antal Lóránt szenátor utolsóként tudatta, hogy ő is indul.

Tisztelt Székelyudvarhelyiek, kedves barátaim!

Közzétette: Antal Lóránt – 2022. január 27., csütörtök

Videóüzenetében Antal beszámolt arról, hogy az elmúlt hetekben több, a közügyek iránt elhivatott udvarhelyi emberrel beszélgetett, hívta, bátorította őket, hogy dolgozzanak együtt a városért, vállaljanak szerepet az RMDSZ-ben, egyáltalán a közéletben, a február 27-én sorra kerülő tisztújításon. Elmondása szerint úgy látta, hogy sokan bátortalanok voltak, kételkedve hallgatták a hívó szót, talán-talán kiábrándultak voltak, hitték is meg nem is a szabad választás lehetőségében. Viszont sok esetben azt a választ kapta, hogy amennyiben jelölteti magát, akkor számíthat a támogatásra.

„Az emberek nem azt akarják látni, hogy kihasználják őket egy választás erejéig, nem valakik egyéni ambícióit akarják támogatni, hanem felelősségvállalást várnak tőlünk, az RMDSZ-től, és természetesen partnerséget egyaránt” – vélekedett Antal Lóránt megjegyezve, hogy ezt követően jutott arra az elhatározásra, hogy leadja jelentkezési szándékát a városi szervezet elnöki tisztségére. A szenátor megígérte, hogy jövő héten jelentkezik részletekkel az indulási szándékának hátteréről.

(Címlapkép: Antal Lóránt/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?