banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Székelyudvarhelyen is létrejöhet egy gépjármű-bejegyzési iroda

Nemcsak indokolt, de logikus lenne Maroshévíz után Székelyudvarhelyen is létrehozni egy gépjármű-regisztrációs irodát – közölte csütörtökön Antal Lóránt. A Hargita megyei RMDSZ-es szenátor az elmúlt két hétben többször is egyeztetett ez ügyben Lucian Nicolae Bode belügyminiszterrel.

Megoldódni látszik az autóbeíratások problémája, Székelyudvarhelyen is létrejöhet egy gépjármű-regisztrációs iroda. Erről Antal Lóránt, Hargita megyei RMDSZ-es szenátor tájékoztatta a Maszolt, azt követően, hogy az elmúlt két hétben többször is egyeztetett Lucian Nicolae Bode belügyminiszterrel, egy Székelyudvarhelyen létrehozandó gépjármű-regisztrációs iroda ügyében.

Antal elmondta, már a parlamenti kampány alatt is egyeztetések folytak a Hargita megyei prefektussal és az akkori belügyminiszterrel ez ügyben. „A tavaly létrehozott maroshévizi  iroda mindenképpen egy pozitívum a megye számára, de a számadatok alapján nemcsak indokolt, hanem logikus is lenne Udvarhelyen is létrehozni egy hasonló irodát” - hangsúlyozta a szenátor.

Hozzátette, Székelyudvarhely lakossága több mint háromszorosa Maroshévízének, továbbá a székely anyaváros vonzáskörzetében kétszer annyi település van, illetve a 2020-as adatok alapján az Udvarhelyen működő vállalkozások száma is jóval magasabb, mint Maroshévizen.

„Mindezek fényében nagy segítség lenne városunkban is egy gépjármű-regisztrációs iroda létrehozása” – közölte Antal Lóránt, aki első szenátori mandátumának elején, 2018-ban a már évek óta siralmas Hargita megyei autóbeíratási eljárás helyzetével kapcsolatban is interpellálta a belügyminisztert, és közbenjárására sikerült javítani a helyzeten: csökkentették az autóbeíratások és jogosítványok megszerzésének várakozási idejét.

(A címlapfotó illusztráció | A szerző felvétele)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?