Botrányos ügyfélszolgálat a sepsiszentgyörgyi gépjármű-bejegyzési hivatalban

Sepsiszentgyörgyön rendszeres a panasz a gépjármű-bejegyzési hivatal munkájára. Legutóbb viszont a hivatal ügyfélszolgálatosának viselkedése ütötte ki a biztosítékot az ügyfeleknél.

Egy szemtanú szerint pénteken egyetlen hivatalnok foglalkozott a gépjármű bejegyezésekkel de ő is húszpercenként cigaretta szünetet tartott, majd a 13 órai zárás előtt bejelentette, hogy fáradt ezért befejezi a munkát. Ekkor mintegy 30-40 személy tartózkodott a hivatalban, akik ideiglenes vagy végleges rendszámtáblákat szerették volna kivenni. A szemtanú szerint a felháborodott ügyfelek nem voltak hajlandóak elhagyni az irodát, az esetről értesítették a háromszéki prefektúrát is.

Portálunk már záróra után érkezett a helyszínre, amire az ügyfélszolgálatos hivatalnoknak sikerült kitessékelnie az ügyfeleket az épületből. A bennünket értesítő autó bejegyzésekkel foglalkozó cég képviselője elmondta, hogy a sepsiszentgyörgyi hivatalban rendszeresek az ehhez hasonló esetek, mivel nagyon kevés az alkalmazott és nem tudják gördülékenyen megszervezni a gépjármű bejegyzéseket. Háromszéken akár három hónapba is beletelik míg egy autót sikerül forgalomba írni.

Kovászna megye prefektusa, Sebastian Cucu elmondta, ismeri az emberek panaszát, hiszen több beadványt is kapott. Hozzátette: az elmúlt napokban a megszokottnál is nehézkesebb az ügyintézés, mivel hivatal egyik alkalmazottja betegszabadságon van, így csak egy hivatalnok lát el ügyfélszolgálatot. A háromszéki prefektus szerint a belügyminisztérium négy új állást hagyott jóvá a Kovászna megyei gépjármű-bejegyzési hivatalnál, ebből két személyt már alkalmaztak, de mielőtt munkába állítanák őket, képzéseket kell elvégezzenek. A másik két szabad állást is meghirdették és bíznak abba, hogy ha sikerül betölteni, felgyorsul az ügyintézés.

Sebastian Cucu szerint Kovászna megyében visszájára sült el az online időpont igénylés is, mivel az autó beíratással foglalkozó cégek képviselői megvárják az éjfélt és amikor a rendszer újabb helyeket  szabadít fel, arra azonnal lecsapnak, így a magánszemélyeknek esélyük sincs interneten időpontot kérni az autójuk bejegyzésére. A prefektus szerint erre a rendellenességre megoldást kell találjanak.

A prefektus szerint tavaly Kovászna megyében több mint 36 ezer iratcsomót dolgoztak fel, ezek között volt gépkocsi bejegyzés, ideiglenes rendszám kiállítása, és forgalomból való kiíratás. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest harmadával növekedett a dossziék száma. Hasonló gondokkal küzdenek az útlevélosztályon is, hiszen ott sincs elegendő személyzet, és a kérések száma 45 százalékkal növekedett, így az elmúlt évben 9.895 úti okmány kibocsátását kérték, a kérelmezők közül közel kétezer más megyéből érkezett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?