Börtönbe kerül egy korrupt háromszéki rendőr

Kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy korrupt háromszéki rendőrt, aki csúszópénzért cserébe átengedte „ügyfeleit” a sofőrvizsga gyakorlati próbáján, tájékoztatott a belügyminisztérium Korrupcióellenes Igazgatósága (DGA).

A brassói táblabíróság jogerős döntése értelmében Sorin Codrescu volt sepsiszentgyörgyi rendőrtisztet a börtönbüntetés mellett 3 évre bizonyos állampolgári jogainak gyakorlásától is megfosztották.

A Korrupcióellenes Igazgatóság csütörtöki közleményében emlékeztet, hogy a volt rendőrtiszt 2014 februárja és októbere között 200 és 400 euró közti összeget kért és kapott legkevesebb 8 „ügyfelétől”, hogy a jogosítvány megszerzéséhez segítse őket, azaz a vizsga gyakorlati próbáján tekintsen el attól, ha egy-egy manővert nem szabályszerűen teljesítettek.

Emlékeztetnek, hogy a korrupt háromszéki rendőrtiszt ellen 8 személy tett feljelentést, majd a nyomozóhatóság egy beépített nyomozót is ráállított az ügyre, akinek segítségével sikerült lebuktatni Sorin Codrescut.

Több korrupciós ügy is volt

Mint arról beszámoltunk, a Kovászna megyei gépjármű-bejegyzéssel és a jogosítványok kibocsátásával foglalkozó hivatalban az elmúlt években több korrupciós botrány is történt. Nyolc évvel ezelőtt 19 háromszékit vádoltak azzal, hogy hamis jogosítványokat állítottak ki és törvénytelenül írattak forgalomba autókat.

Négy éve két alkalmazott ellen-, két éve pedig egy másik alkalmazott ellen emeltek vádat hajtási vizsgához köthető korrupciós ügyek miatt. Mint ismert olyan is előfordult, hogy a vizsgáztató szexuális szolgáltatást igényelt egy hajtási vizsgára jelentkező hölgytől.

Kapcsolódók

Kimaradt?